Annak idején, amikor elkezdődött az egész vegetáriánus hamburger őrület, elkezdtem én is kutatni, hogy milyen alapanyagokból lehet készíteni és milyen ízesítéssel a legfinomabbak. Beni miatt volt fontos, mert ő nem fogyaszt húst 1 éves kora óta, és ezeket a burgereket viszont szívesen ette. Az a legjobb, hogy gyakorlatilag mindig van otthon olyan zöldség, ami szükséges az elkészítésükhöz. Lehet burgonyából, sárgarépából, vöröslencséből, csicseriborsóból, spenótból és… Tovább »
5 vegetáriánus hamburger recept
Annak idején, amikor elkezdődött az egész vegetáriánus hamburger őrület, elkezdtem én is kutatni, hogy milyen alapanyagokból lehet készíteni és milyen ízesítéssel a legfinomabbak. Beni miatt volt fontos, mert ő nem fogyaszt húst 1 éves kora óta, és ezeket a burgereket viszont szívesen ette. Az a legjobb, hogy gyakorlatilag mindig van otthon olyan zöldség, ami szükséges az elkészítésükhöz. Lehet burgonyából, sárgarépából, vöröslencséből, csicseriborsóból, spenótból és… Tovább »

Egy kicsit el vagyok maradva a receptekkel, mert ezt a finom meleg sült ételt is még nyári sült zöldségként ígértem nektek, és most már eléggé október van. Cukkinit viszont általában egész évben lehet kapni, és kevesen tudják, hogy ehető nyersen is. (Én most a juice-okba szoktam ledarálni gyümölcscentrifugán kis darabka meghámozott cukkinit és zöld zellerszárat.) Póréhagyma is kapható, csak a téli…
El sem tudom mondani nektek, mennyire szeretem nyáron a frissen illatozó málnát. Annyira szépeket kaptam a napokban, hogy három dobozkával is vettem. Ha valaki megviccelne engem egy láda friss, zamatos málnával, szerintem gond nélkül befalnám pár perc alatt. Másik nagy kedvencem most a banános fagyi, abból is meg tudnék enni bármennyit – ahogy B. mondja itthon: “anya, ez mennyei”. Tavaly kezdtem gyártani…
Ági a húgom és barátnőm. Rengeteg közös élményünk van és sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Imádom vicces, határozott stílusát. Férjével nagy hobbi-gourmet-k: szabadidejükben szeretnek együtt főzni, kísérletezni az ízekkel és arra gondoltam, miért ne mutathatnám meg nektek is az ő gasztronómiai csodáikat? Muci receptjeit, élményeit láthatjátok, olvashatjátok sorozatban a blogon. Gyerekkoromban ki nem állhattam a túrógombócot, de most, hogy az…
Örömmel jelentem be, hogy megújult a Wannabe Chef blog! Azok, akik gyakrabban látogatják a blogot, már láthatták a végeredményt. Az elmúlt év utolsó heteiben sokat dolgoztunk, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült egy letisztult és könnyen áttekinthető grafikát készíteni. Most az újdonságokról olvashattok néhány sorban illetve a földimogyoróvaj receptjét is megírom nektek.A megújult blog…
Továbbra is nagyon kedveljük itthon a házilag készíthető smoothie-kat és juice-okat. Mostanában nem jut rá minden nap idő, mert az az igazság, hogy két egészen pici gyerek mellett sokkal egyszerűbb elővenni a joghurtos dobozt a hűtőből tízóraira, mint nekiállni megtisztítani a gyümölcsöket és zöldségeket a centrifugáláshoz. Néhány napja viszont újra elkezdtem nézegetni a receptkönyveket, bújni a blogokat és…
Az elmúlt időszak eszméletlenül sűrű volt és múlt hét óta tervezem, hogy felrakom az egyik egy kedvencem, a zöldséges burger egy újabb változatát a blogra. Azoknak, akik nem fogyasztanak húst, vagy esznek, de egyszerűen csak ki szeretnék próbálni hús helyett, és szeretik a zöldségeket, szerintem kiváló recept. Ezekben a burgerekben az a legjobb, hogy nagyon gyorsan elkészülnek, és elég laktatóak, egy salátához…
Apróra vágott, lédús fehérkáposzta és répa egy kis lilahagymával, ízletes fűszeres joghurttal… Szeretem a házilag is elkészíthető finomságokat, ez pedig különösen jól sikerült. Erről a káposztasalátáról az egyik gyorsétterem salátája jutott az eszembe, amit egy ideje már köretként kínálnak. Nagyon laktató, és ha robotgéppel készítjük, akkor pillanatok alatt össze lehet dobni ebédre vagy vacsorára. Nagyon szeretem, volt…