Wannabe Chef

Házi fokhagymás kenyérlepény paradicsommal és tofuval

El kell ismerni, régen volt már zöldség a blogon, vagyis túl sok volt az édesség az utóbbi időben. Több zöldséges receptet kipróbáltam mostanában, olyanokat, amik számomra új ízkombinációk voltak. Szerencsére van most sok-sok új recept tartalékba a blogra, és a háztáji csemegék sorozatunkat sem hanyagolom, mert oda is készülök néhány új bejegyzéssel. A napokban készítettem ezt a kenyérlepényt, ráadásul fokhagymásat…. Tovább »

Vegán vörösáfonyás napraforgókrémes golyók

A Donum Terrae és Tóth-Nacsa Ági (Boldog Kukta) keresett meg minket néhány héttel ezelőtt: lehetőséget kaptunk, hogy teszteljük a Donum Terrae magkrémjeit egy játék keretén belül. Néhány nappal később kaptam egy csomagot, melyben napraforgókrém lapult, azzal az instrukcióval, hogy készítsek vele határidőre egy finom desszertet. A játék végén az összes receptből egy gyűjtemény készül a Donum Terrae webolalra,… Tovább »

Vegán mákos-citromos rozsos muffin

Ez a citromos-mákos muffin ovis unokaöcsém névnapjára készült még márciusban. Abból indultam ki, hogy ha az ovisok szeretik a mákos tésztát (és egyébként tapasztalatom szerint a tésztát minden formában), akkor a mákos muffin is nyerő lesz. Ez a citromos-mákos muffin finom édes, és érezhető benne a mák íze, sikerült belőle kihagynom a tojást, ráadásul fele rozslisztből… Tovább »

Vendég bejegyzés Rita Konyhájától

A Rita Konyhája oldal gasztrobloggerét kértük fel néhány héttel ezelőtt egy vendég bejegyzés megírására. Hadarik Rita neve ismerős lehet sokak számára. Rita receptjeivel rendszeresen találkozhattok magazinokban, néhány hónapja pedig  megnyitotta a KÖLES névre hallgató reformkonyhát és gluténmentes vendéglátóhelyet is, ami pillanatok alatt népszerű lett. Interjút olvashattok Ritával és egy kiváló receptet is megosztott velünk.   Recept: Illatos, zöld… Tovább »

Vega bento zöldséges tortillaval, omlett tekerccsel és vegaburgerrel

Ez a vegetáriánus bento összeállításunk még a tavaszi Fahéj magazinban jelent meg. Mikor a bento javaslatok készültek a magazinnak, mindenképp szerettünk volna egy zöldséges-vegetáriánus bentot is készíteni, hiszen év eleje óta gyakran kerülnek fel egészséges, vega és vegán receptek a blogra. Nálunk a vegaburger, a tortilla és az omlett tekercs is nagyon népszerű étel.  A vegetáriánus pogácsa burgonyával, répával, fokhagymával… Tovább »

Vegaburger

Év eleje óta majdnem minden nap készül leves sok-sok zöldséggel, ismét elővettük a zöldségcentrifugánkat és amiből csak lehet, kihagyjuk a cukrot. Több vegetáriánus és vegán recept készült már otthon, a legtöbbet ezek közül szeretném majd megosztani veletek…. Legutóbb egy zöldséges burgert készítettem. Alapja héjában puhára főtt burgonya,  de került még a burgerekbe hagyma, sárgarépa, fokhagyma, petrezselyem és sajt is. A répát… Tovább »

Háztáji csemegék: őszi-téli saláta itthon termő zöldségekből

A háztáji csemegék sorozat  indulása után közvetlenül különleges ajándékot kaptam. Andi barátnőm,  mindig meglep valamivel, amikor találkozunk. Egy természetgyógyász öröknaptárat hozott, 365 jó tanáccsal, amit még ő is nagymamájától kapott. Úgy gondoltam, hogy ez lesz az alapja ennek a háztáji csemegék bejegyzésemnek, és megosztom veletek a legérdekesebbeket, különösen a téli hónapok praktikáit, amit a következő hetekben hasznosítani tudtok. A… Tovább »

Jeges málnás turmix

Málnás ital volt már a blogon, de az a zabpelyhes málnás turmix egy kicsit más volt. Ehhez a jeges turmixhoz fagyos gyümölcsre van szükség azért, hogy shake állagot kapjunk. Nincs benne fagylalt, mégis töményebb, frissítő, fagyos, kanalazható desszertet kapunk. Készülhet alapnak tejjel (én szójatejet használtam) vagy 200 g joghurttal és pár evőkanál narancslével. Ami még jó… Tovább »

Zabpelyhes málnaturmix

Korábbi munkahelyemnek köszönhetően már akkor volt szerencsém számos Innocent Smoothie-t megkóstolni, amikor itthon még nem is árulták azokat. Azóta már itthon is kapható Innocent, én mindenesetre maradok a házi változatnál. Az otthoni gyümölcsturmixoknak megvan az az előnye, hogy azt dobálhatok bele amit csak akarok, másrészt édesíthetem is kedvemre. Mert én bizony úgy szeretem. Ebbe a málnaturmixba különösen kell az édesítés, hogy kompenzálja a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!