El sem tudom mondani nektek, mennyire szeretem nyáron a frissen illatozó málnát. Annyira szépeket kaptam a napokban, hogy három dobozkával is vettem. Ha valaki megviccelne engem egy láda friss, zamatos málnával, szerintem gond nélkül befalnám pár perc alatt. Másik nagy kedvencem most a banános fagyi, abból is meg tudnék enni bármennyit – ahogy B. mondja itthon: “anya, ez mennyei”. Tavaly kezdtem gyártani… Tovább »
Cukormentes vegán banános fagylalt
El sem tudom mondani nektek, mennyire szeretem nyáron a frissen illatozó málnát. Annyira szépeket kaptam a napokban, hogy három dobozkával is vettem. Ha valaki megviccelne engem egy láda friss, zamatos málnával, szerintem gond nélkül befalnám pár perc alatt. Másik nagy kedvencem most a banános fagyi, abból is meg tudnék enni bármennyit – ahogy B. mondja itthon: “anya, ez mennyei”. Tavaly kezdtem gyártani… Tovább »

Egy-két évvel ezelőtt nagyon sok receptet írhattam az NLCafé Gasztro rovatába, és házi fagyi és jégkrém recepteket kísérleteztem ki, amihez nincs szükség fagylaltgépre. Ez az epres joghurtfagyi, aminek a receptjét most megosztom veletek, a banán és a mascarpone miatt nem túl diétás, de azt hiszem ezen nem fogunk összeveszni, mert még eper, joghurt és vanília ízesíti, más mesterséges adalék nincs…
Ha készítettetek már valaha cukormentes, krémes banán fagylaltot, akkor tudjátok, hogy roppant egyszerű az egész művelet. Semmi másra nincs szükségünk, csak néhány darab fagyott banánra, és a technika csodát fog művelni vele. A meghámozott banánokat pár centis darabkákra vágjuk és egy tálcára vagy nagyobb tálra fektetve két vagy három órára a fagyasztóba tesszük úgy, hogy a szeletek…
Az egész úgy kezdődött, hogy megismerkedtem a vietnámi masszőrünkkel. Ő egy kincs nekünk, ugyanis mióta megszületett a két kisfiam, azóta időszakonként kezelésbe vesz. Nemcsak profi masszőr, hanem isteni ételeket is készít. Mivel nyers-vegán étrenden él, találkozáskor mindig van közös témánk. Az utóbbi hetekben két fantasztikus könyvet is kaptam tőle kölcsön ebben a témában. Az egyik Victoria Boutenko: 12 lépés a nyers étrendig (nyersétkezésről,…
Tavaly rengeteg jégkrémet készítettem itthon és idén is ezt tervezem. Mielőtt végetér a cseresznye szezonja megosztok egy újabb jégkrém receptet veletek. Az alaprecept nagyon egyszerű: a tejet és a kakaót kevertem össze egymással és kókuszcukorral édesítettem. A keveréket a kukoricaliszttel sűrítettem ebbe került a cseresznye. Egy ideje kókuszcukrot használok a reggeli kávémba is, mivel a glikémiás indexe sokkal alacsonyabb, a szervezetben lassan…
Végre, végre újra itt a jégkrémek és a fagyik szezonja. Bevallom, ez az epres-banános kókusztejes jégkrém még tavaly készült, de sajnos már kifutottunk az eper szezonjából, ezért a recept már nem került fel a blogra. Mi nagyon szeretjük a házi jégkrémeket, tavaly sokat kísérleteztem, nagyon gyorsan elkészülnek, ráadásul sokkal egészségesebbek, mint a bolti változat. Néhány gyümölcsből csodás…
Az alma- és körtepüré ideális kisbabáknak első étel gyanánt, mert könnyen emészthető és kicsi a valószínűsége, hogy allergiát okozna. Édes almával kisbabák is szeretni fogják (pl. a Gála vagy a Golden), de az Idared vagy a Jonagold talán még túl fanyarok hat hónapos korban. Az én kisfiam imádja enni az almát és a körtét így megfőzve, kis…
Mióta beszereztem a szilikon jégkrém készítő formákat, azóta megállás nélkül jégkrémet gyártunk itthon. Készült már néhány jégkrém és házi fagyi is a blogra és van még pár gyümölcsös jégnyalóka is tarsolyomban, amit a szezonban szeretnék elkészíteni. Ezek közül a jeges finomságok közül azt hiszem egy csokoládés jégkrém sem maradhat ki. A mascarponéból az utóbbi időben többféle…
Amióta Annabel babaétrendes könyvét olvasom, többször főztem már magunknak is belőle. Rengeteg finomság van benne: egészen komplett menük, és olyan könnyű desszertek is, mint a gyümölcsös jégkrémek és turmixok. Babáknak fogzáskor, magunknak pedig ebben a hőségben jó ötlet jégnyalókát keverni. Most mangóból készítettem és a szilikonos jégkrém készítő formákat használtam. Akkor lesz finom a mangós jégnyalókánk, ha friss, illatos, puha…