Wannabe Chef

Édes szilvafagylalt

Nagymamám hiába figyelmeztetett még nyár közepén, hogy szeptemberig csak víz ízű szilvát lehet kapni, én nem bírtam magammal. Szeretem a szilvát, mert aszalva, lekvárba, savanykásan és édesen is sokféle finomságot ki lehet hozni belőle. Került fel már néhány szilvás desszert a blogra,  persze kedvencem továbbra is a pite marad. Ehhez a házi fagyihoz vaníliás fagylalt készül alapnak, fahéjsziruppal, nincs benne… Tovább »

Sárgabarackos házi jégkrém mascarponéval

A sárgabarack szezonjának lassan már vége, de én nem bánom, mert mifelénk most kapni a legszebbeket, a legolcsóbban, ellenben a pár héttel ezelőtti kőkemény, duplaárasnál. Nagymamám 82 éves korához képest még mindig sürög-forog, ezen a héten megállás nékül főzi be a lekvárt a sárgabarackból. Ilyenkor mindig megkapom a legszebbeket egy külön tányéron. Ezekből a puha, édes sárgabarackokból készült ez a… Tovább »

Jeges málnás turmix

Málnás ital volt már a blogon, de az a zabpelyhes málnás turmix egy kicsit más volt. Ehhez a jeges turmixhoz fagyos gyümölcsre van szükség azért, hogy shake állagot kapjunk. Nincs benne fagylalt, mégis töményebb, frissítő, fagyos, kanalazható desszertet kapunk. Készülhet alapnak tejjel (én szójatejet használtam) vagy 200 g joghurttal és pár evőkanál narancslével. Ami még jó… Tovább »

Tejszínes-feketeribizlis fagyi

Hát ha valamiért, ezért a jégkrémért Norbi biztos megkövezne, de kit érdekel, ha egyszer annyira FINOM!  A tejszínes jégkrém és pikáns feketeribizli párosítás szinte tökéletes, és annak ellenére, hogy fagyigép nélkül készült, egyáltalán nem csalódtam benne! A nyár vitathatatlan, gyorsan elkészülő, HŰSÍTŐ slágere, próbáljátok ki, amíg még van feketeribizli (bár igaz, hogy málnával, vagy sárgabarackkal is… Tovább »

Málnás-vaníliás házi jégkrém

Konyhaszekrény rendezgetés-takarítás közben rátaláltam erre a műanyag jégkrém formára, amit még tavaly kaptam a barátnőmtől. Az 1 Euros boltban vette, azonnal kettőt is és mind a kettőt nekem adta. Mivel úgy néz ki, hogy végre itt az igazi nyári idő, úgy gondoltam, hogy itt az ideje kipróbálni. Rövid előkészület és kb. 1 óra fagyasztás után… Tovább »

Receptkönyvek és csokifagyi

A polcomon már annyi receptkönyv díszeleg, hogy ha nem lenne más dolgom, csak a főzés, akkor se tudnám végigfőzni őket. Egyik kedvencem a dédnagymamámé, ami még az 1920-as évekből való, erről a könyvecskéről már írtam egy külön posztban. Az újak közül abszolút favorit egy 7 kötetes csokoládés recepttár: kizárólag csokoládés receptek vannak benne a krémes csokoládéktól kezdve az extravagáns csokoládékon át a ropogós… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!