Sok kedvenc party kajám van kezdve anyukám női kisujj nagyságú party töltött káposztájától a spanyol tapaszokon át egészen a kelet-ázsiai falatkákig (finger food-ig), de a gyoza (ejtsd: gjóza, az étel eredetéről, variációiról a recept után írok) az, amit bármikor, bárhol szívesen megeszek és véleményem szerint a legtöbb magyarnak is bejön(ne). Még mindenkinek ízlett, aki eddig… Tovább »
Party kaja keleties köntösben: gyoza
Sok kedvenc party kajám van kezdve anyukám női kisujj nagyságú party töltött káposztájától a spanyol tapaszokon át egészen a kelet-ázsiai falatkákig (finger food-ig), de a gyoza (ejtsd: gjóza, az étel eredetéről, variációiról a recept után írok) az, amit bármikor, bárhol szívesen megeszek és véleményem szerint a legtöbb magyarnak is bejön(ne). Még mindenkinek ízlett, aki eddig… Tovább »

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik szeretnék kicsit feldobni a szokásos fasírtot/tojásos fasírtot. Nálunk soha nincs tolongás az egybesült fasírtért, akár van a belsejében tojás (Stefánia szelet, apropó, vajon miért Stefánia?), akár nincs… Ezért hát nem is szoktam készíteni, mert úgysem fogyna el. Viszont maga az ötlet, hogy fasírtba tojást süssünk, mindig is tetszett. A…