A következő bejegyzésben adok ötletet nektek ehető ajándék elkészítésére. Házi csokoládés mogyorókrémet már készítettem korábban és fel is került a blogra. Karácsonyra szuper ajándék és nagyon egyszerűen elkészíthető, de jó, ha van hozzá késes robotgépünk, hogy minél krémesebbre tudjuk hozzá darálni a mogyorót. Használjunk hozzá semleges ízű olajat, például napraforgó- vagy mogyoróolajat. A tejcsokoládé és étcsokoládé arányát… Tovább »
Inspiráló karácsonyi ötletek: házi csokoládés mogyorókrém
A következő bejegyzésben adok ötletet nektek ehető ajándék elkészítésére. Házi csokoládés mogyorókrémet már készítettem korábban és fel is került a blogra. Karácsonyra szuper ajándék és nagyon egyszerűen elkészíthető, de jó, ha van hozzá késes robotgépünk, hogy minél krémesebbre tudjuk hozzá darálni a mogyorót. Használjunk hozzá semleges ízű olajat, például napraforgó- vagy mogyoróolajat. A tejcsokoládé és étcsokoládé arányát… Tovább »

A napokban készült ez az energiagolyó, amit anyák napi desszertnek készítettem a Nők Lapja Café oldalára. Került fel már a blogra energiagolyó recept korábban, ez most kicsit más, több aszalt gyümölcs került bele, és a mogyorót magam pirítottam és daráltam krémesre a robotgépben. Alapvetően semmi más hozzávalóra nincs szükség hozzá (mogyoró és dió, illetve kevés aszalt…
Tavaly decemberben egész szép kis gyűjtemény készült nektek ehető ajándékokból, ami saját kezűleg készül, finom is, így bárkinek nyugodt szívvel rakhatjátok a fa alá. Ezt a csokoládés muffint nyáron egy piknik alkalmával teszteltük az akkor még 2 éves B.-vel… Olyan elegánsan csemegézte a fűben, hogy már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, el fogom készíteni ehető ajándéknak, “instant” formában: a száraz…
Szegény házi sajtot már legalább 2 hete beharangoztuk, aztán a Húsvét miatt elnapoltuk a receptet. Jó ideje terveztem már, hogy sajtot állítsak elő itthon, ezzel a recepttel a nagy kérdés az volt, hogy hogyan tudom lerövidíteni az elkészítés idejét. Olyan receptet kerestem, amivel nem kell sokat vacakolni. Arra jutottam, hogy ez akkor lesz a legegyszerűbb, ha tej helyett…
Nem készítek gyakran bonbont házilag, de ezen a héten kedvet kaptam egy kis csokizáshoz. A mini csokitáblácskákat és a bonbonokat is egy nagyon egyszerű receptből főztem: jó minőségű étcsokoládé és vaj az alapja, szárított citromhéjjal és gyömbérrel fűszereztem őket. A bonbon nincsenek töltve, ezért nagyon egyszerű lesz dolgozni vele: a szilikon formákat csak meg kell tölteni a megolvasztott…
Én a jól bevált citromkrémemből minden ősszel vagy télen bekeverek néhány üveggel, ami rendszerint gyorsan el is fogy. Ennek a lemon curdnek a receptjét már egyszer megosztottam a blogon. Amikor gasztro ajándékokon ötleteltek, ezt sem hagyhatjátok ki a sorból, mert gusztusosan becsomagolva, nagyszerű ajándék lehet. Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga…
Imádom az ünnepekre hangolódást. Karácsony előtti hetekben sokat sütök, karácsonyi receptekkel kísérletezem, ötletelek, ajándéklistát írok és ezt nagyon élvezem. Ünnepek előtti héten a konyhában vagyok esténként, és mert imádok sütni-főzni,ezért inkább ehető ajándékokat készítek, ahelyett hogy a tömegben járjam a plázákat. Ilyenkor előveszem a külföldi magazinokat is, és abból inspirálódom. A napokban egy tavaly karácsonyi Jamie Oliver Magazine-ra akadtam rá, abban pedig egy…