Folytatom a gesztenyelisztes recepteket a blogon – ez lesz az utolsó a sorban. Azért szeretnék bemutatni búzaliszt nélkül készült recepteket is, mert úgy tapasztalom, hogy egyre többen esnek áldozatául a különböző ételallergiáknak, a közvetlen környezetemben is. Mi ugyan fogyasztunk fehér lisztet itthon, de arra ügyelek, hogy amiben csak lehet lecserélem másra és legyenek alternatívák. A mandulalisztet általában süteményekben szeretem használni az… Tovább »
Háztáji csemegék: gesztenyelisztes gnocchi gombával, tejszínnel
Folytatom a gesztenyelisztes recepteket a blogon – ez lesz az utolsó a sorban. Azért szeretnék bemutatni búzaliszt nélkül készült recepteket is, mert úgy tapasztalom, hogy egyre többen esnek áldozatául a különböző ételallergiáknak, a közvetlen környezetemben is. Mi ugyan fogyasztunk fehér lisztet itthon, de arra ügyelek, hogy amiben csak lehet lecserélem másra és legyenek alternatívák. A mandulalisztet általában süteményekben szeretem használni az… Tovább »

Ezt ettem Éci ránkírt, hogy most ő rendezi a VKF-et, vegyünk részt benne. A téma a rizs, “mert egész Ázsia mégsem tévedhet“! Nem bizony, csak most épp eléggé elhavazós időszakot élünk, bár figyelembe véve, hogy nálunk elég gyakran van rizs, ráadásul az ázsiai konyha a szívünk (egyik) csücske, nem tudtuk a meghívást visszautasítani… Ezért készítettünk…
Izgalmas szezonális receptekkel, dekortippekkel jelenik meg november 26-án a Fahéj magazin ünnepi száma. Az a megtiszteltetést ért minket, hogy ismét felkérést kaptunk, vegyünk részt a lap munkájában. A tavaszi bento összeállításunk és a nyári vegetáriánus grill receptek után most izgalmas, és változatos, sós és édes gesztenyeliszttel készült ételeket találtok tőlünk a téli Fahéjban. Egyre több ismerősömtől hallom, hogy áldozatául…
Ki szereti a sült hagymát és a rántott hagymakarikákat? Mert mi nagyon szeretjük, bár pl. a rántott hagymakarikát kicsit macerás elkészíteni otthon, ráadásul hiába áll panírban a fél konyha, akkor sem sikerül eleget készíteni belőle… Jóval egyszerűbb és gyorsabban elkészíthető ez az étel, a kakiage (かき揚げ), ami szabadon választható zöldségekből készül és nagyon-nagyon ropogós a “bundája”….
Ez a tündéri mini pite forma már régóta arra várt, hogy felavassam. Első alkalommal most egy sós pitével indítok, és merem állítani, hogy a blogon ez lesz a legegyszerűbb sós pite recept. Nagyon szeretek kísérletezni a zöldséges ételekkel. Ez a gombás-túrós-paradicsomos mini pite a ropogós vajas tésztával “húsmentes” is, ráadásul egy könnyebb vacsora is lehet. A gomba a…