Wannabe Chef

Receptek húsvétra

Húsvét alkalmából kiválogattam a blogról a legkedveltebb recepteket, azokat amiket mindenki könnyen el tud készíteni. Mind nagy kedvencek voltak eddig. Leginkább desszerteket találtok közöttük. A blogbejegyzés végén néhány blogger linkben ajánlót ad a saját húsvéti receptjében. Fogadjátok szeretettel az összeállítást és kellemes húsvéti készülődést kívánok!   Fügés-csokoládés kuglóf Kókuszkrémes kekszes süti   Legfinomabb házi linzer keksz… Tovább »

Vegán kapros babsaláta

Ez az ízletes meleg  saláta még két évvel ezelőtt egy nyári szezonban készült. Többször kaptam az elmúlt időszakban friss kaprot és a hozzávaló zöldségek legnagyobb része ilyenkor is kapható ezért azt hiszem most is egy könnyen elkészíthető vacsora készülhet ebből a receptből. Bármilyen más babot is használhatunk (zöldbabot, lóbabot, fejtett babot). Míg a zöldbab kalóriatartalma alacsony, addig kalciumban, káliumban és rostban bővelkedik. Fehérjetartalma… Tovább »

Réteges joghurt bogyós gyümölcsökkel

Már nagyon régóta szerettem volna, hogy felkerüljön a gyümölcsös réteges joghurtom receptje a blogomra. Egy kedves kollégám jut róla eszembe, akire mindig számítani lehetett válsághelyzetben és minden hétköznap pontban délelőtt meglepett egy finom gyümölcsös réteges joghurttal engem.  Nagyon szeretem mindenféle gyümölccsel, erdei, fekete szedres, áfonyás, málnás vagy barackos változatban. Szerintem mindegyik finom, bár van amelyik egy kicsit… Tovább »

Szilveszteri receptajánló

Összegyűjtöttem néhány bevált sós parti receptet a blogról és más blogokról is nektek. Találtok közöttük pogácsákat, sós falatkákat, mártogatósokat, bruschetta recepteket és sós pitéket is. Ha szilveszteri partira készültök, böngésszétek őket, ezekből biztosan tudtok majd választani.  Mártogatósok   Szilveszterkor egy krémes partifalat sem hiányozhat az asztalról. Próbáljátok ki a diós lencsepástétomot, a tonhalkrémes-olívás és szardíniás-kapris mártást vagy… Tovább »

Klasszikus gyümölcskenyér

A karácsonyt megelőző hetekben igyekszem nagyjából kétnaponta friss posztokkal segíteni nektek a készülődést és az Instagram oldalamon is sok inspirációt találtok. Rengeteg finom sütemény receptje várakozik még a blogomra, bízom benne, hogy a legtöbbet sikerül is megírnom karácsony előtt. Hamarosan kikerül egy újabb poszt, amiben összegyűjtöttem nektek a legtöbb gasztroajándékom, ünnepi menüm és karácsonyi süteményem receptjét. A saját blogomról és más külföldi gasztroblogokról is böngésztem, így majd könnyen tudtok… Tovább »

Inspiráló karácsonyi ötletek: házi müzli

Szeretem a házilag készített müzli illatát, amikor összekeverednek a finom puha aszalt gyümölcsök és a friss, apróra vágott olajos magvak. A magokkal lehet variálni, azt szórhatunk bele, amit csak szeretnénk, és az arányokat is változtathatjuk. Az olajos magvak finomak és egészségesek. Nagyon egyszerű elkészíteni egy ilyen házi mixet, érdemes egy nagyobb adaggal számolni és amellett, hogy… Tovább »

Őszi almás morzsa karamellöntettel

Miközben Beni fülfájásához meleg kölest töltögetek zokniba, Gergő már több napja lázas én ráeszméltem, hogy milyen rég került fel recept a blogomra. Aki követ az Instagramon, láthatta, hogy mióta itthon vannak a beteg gyerekeim velem, mennyit sütünk. A gyerekekkel új kiszúróformákat teszteltünk, közben Beni megtanult kalácsot fonni, és sütöttünk gyömbéres kekszeket is, bár erre még nem találtam meg a legjobb receptúrát. Megfogadtam ugyanis, hogy most az… Tovább »

Rizspelyhes gyümölcspüré és inspirációs morzsák anyukáknak

  Régen volt már annyi szabadidőm mint most. Egyrészt egy egészségügyi pihenőt követően ezt most cseppet sem bánom, muszáj erősnek maradnom, mivel úgy tűnik, megvalósulhat egy régi álmom. Ezenfelül amennyit csak lehet, a blogommal is foglalkozhatok. Blogot nem csak írni szeretek, hanem inspirálódni is és olvasni másokét. A internetnek köszönhetően olyan sok az inspiráció és az információ, ráadásul olyan mennyiségben, hogy alig győzöm… Tovább »

Mini körtés morzsa

A napokban annyira finom körtét kaptam, hogy kipróbáltam morzsás sütiben most, zabpehellyel, kevés cukorral és fahéjjal. Az elkészítés a többi crumble receptben leírtakhoz hasonló, vagyis alulra a feldarabolt gyümölcs, a tetejére pedig a lisztből, vajból, zabpehelyből, cukorból készült keverék kerül. Akkor készül el, ha a sütőben a teteje megpirult már és a gyümölcs leve bugyogni kezd. Ha kicsit… Tovább »

Répás kelkáposztapüré

  Nagyon hasznos könyvet vettem a vegán helyettesítőkről (korábban megjelent már, de most tudtam csak hozzájutni). Joni Marie Newman – Celine Steen: Vegán helyettesítők – Kedvenc ételeink állati eredetű összetevők nélkül. Részben olvasmányosan, részben pedig receptek formájában ír arról, hogy vegánként miért kerüljük el a tejet, sajtot, tojást, húst és más állati eredetű összetevőket illetve módszereket közöl, hogy receptek segítségével… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!