Wannabe Chef

Sült zöldségek (vegán)

Egy kicsit el vagyok maradva a receptekkel, mert ezt a finom meleg sült ételt is még  nyári sült zöldségként ígértem nektek, és most már eléggé október van. Cukkinit viszont általában egész évben lehet kapni, és kevesen tudják, hogy ehető nyersen is. (Én most a juice-okba szoktam ledarálni gyümölcscentrifugán kis darabka meghámozott cukkinit és zöld zellerszárat.) Póréhagyma is kapható, csak a téli… Tovább »

Csicseris vegaburger

Erre a mennyei csicseriborsós vegaburgerre @parisbyvegan Instagramján akadtam rá még tavasszal. Kísérleteztem vele párszor és kicsit az ízesítésén is változtattam. A gyerekeken teszteltem először, nagyon édesek voltak, ahogy egyszerre falták mindketten, pedig mostanában inkább quinoából készítem nekik a zöldséges burgereket. Friss, ropogós zöldségek és a hagymás, csicseriborsó íze egyetlen fűszeres vegetáriánus burgerben: tökéletes ebéd vagy vacsora egy finom, puha… Tovább »

Bundás zöldségek rizságyon-kakiage don

Ki szereti a sült hagymát és a rántott hagymakarikákat? Mert mi nagyon szeretjük, bár pl. a rántott hagymakarikát kicsit macerás elkészíteni otthon, ráadásul hiába áll panírban a fél konyha, akkor sem sikerül eleget készíteni belőle… Jóval egyszerűbb és gyorsabban elkészíthető ez az étel, a kakiage (かき揚げ), ami szabadon választható zöldségekből készül és nagyon-nagyon ropogós a “bundája”…. Tovább »

Színes saláta édesköménnyel + a cukormentes kihívás második hete

A februári cukor- és édességmentes hónap második hete nehezebben ment, mint az első. Többször éreztem, hogy pótolnom kell valamivel az édességet. Jobb ezeket a helyzeteket elkerülni, de ha nem sikerül, ilyenkor jöhet az aszalt gyümölcs (leginkább mazsolát ettem), a frissen facsart/centrifugázott édesebb zöldséglevek (nálunk a répalé és a céklalé fogyott gyakrabban) és a “megmentő” cukormentes palacsinta. A kávét első héten… Tovább »

Burgonyás hagymás omlett füstölt sonkával

A legutóbbi spanyol tapas kurzustól annyira feltöltődtem, hogy azóta, ha időm engedné megállás nélkül csak tapasokat készítenék a konyhámban. Újabb kísérletem húsvéti sonka hasznosítására a burgonyás hagymás omlett (tortilla de patatas), ami füstölt pulykasonkával vagy pörcösre pirított bacon szalonnával is elkészíthető. Sokacz Bernadett, a spanyol tapas kurzus vezetője megmondta mitől lesz “igazi spanyolos” az omlettünk: akkor, ha a belseje… Tovább »

Póréhagymás-burgonyás frittata

Különleges fogás reggelire, amire tehetünk sajtot vagy sonkát. Süthetjük serpenyőben de akár muffin formákban  is.   Hozzávalók (4 személyre): 3 ek olaj 30 dkg burgonya lereszelve 1 szál póréhagyma 3 tojás 1 dl tejszín 10 dkg kéksajt 3 ek paradicsompüré só, bors   1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Sütőbe is tehető serpenyőbe olajat melegítünk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!