Jamie Oliver szilvatortája egy ínycsiklandozóan finom gyümölcsös torta, amit készíthetünk különféle színű gyümölcsökkel, és díszíthetünk szeletelt mandulával is, ráadásul napokig eltartható. Elkészítés ideje: 2 óraEgy 28 cm átmérőjű gyümölcstortához A tésztához: 500 g sima liszt 100 g porcukor 250 g vaj apró kockákra vágva 1 citrom frissen reszelt héja 2 darab tojás felverve kevés tej liszt… Tovább »
Jamie szilvás tortája
Jamie Oliver szilvatortája egy ínycsiklandozóan finom gyümölcsös torta, amit készíthetünk különféle színű gyümölcsökkel, és díszíthetünk szeletelt mandulával is, ráadásul napokig eltartható. Elkészítés ideje: 2 óraEgy 28 cm átmérőjű gyümölcstortához A tésztához: 500 g sima liszt 100 g porcukor 250 g vaj apró kockákra vágva 1 citrom frissen reszelt héja 2 darab tojás felverve kevés tej liszt… Tovább »

Örömmel jelentem be, hogy megújult a Wannabe Chef blog! Azok, akik gyakrabban látogatják a blogot, már láthatták a végeredményt. Az elmúlt év utolsó heteiben sokat dolgoztunk, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült egy letisztult és könnyen áttekinthető grafikát készíteni. Most az újdonságokról olvashattok néhány sorban illetve a földimogyoróvaj receptjét is megírom nektek.A megújult blog…
Régóta szerettem volna elkészíteni a kesudiókrémet, mert egyre több recepttel találkozom, amibe szükség van belőle néhány kanállal. Sütemények, kekszek hozzávalója lehet, és mivel nem szeretném helyettesíteni mással, ezért első lépésként előállítottam saját magam finom, kenhető kesudiókrémjét. Az elkészítés nagyon egyszerű, recept nem is szükséges hozzá, hiszen csak 2 összetevőből áll. Azt nem mondom, hogy olcsó mulatság, de…
Ezek a gluténmentes, vegán magos kekszek szuper vendégvárók. Ropogtatnivalónak és mártogatósnak is kiválóak. Amikor kevertem a krékerek magos, narancsos, mandulalisztes tésztáját, türelmetlenül vártam mi sül ki ebből a sós-édes ízből. Pont összhangban van a magok sós íze a juharsziruppal. Nagyon finom lett. Szükség van minél több fajta magra, én az eredeti receptúrán változtattam kicsit, mert kendermag helyett napraforgómagot használtam, így…
Az egész úgy kezdődött, hogy megismerkedtem a vietnámi masszőrünkkel. Ő egy kincs nekünk, ugyanis mióta megszületett a két kisfiam, azóta időszakonként kezelésbe vesz. Nemcsak profi masszőr, hanem isteni ételeket is készít. Mivel nyers-vegán étrenden él, találkozáskor mindig van közös témánk. Az utóbbi hetekben két fantasztikus könyvet is kaptam tőle kölcsön ebben a témában. Az egyik Victoria Boutenko: 12 lépés a nyers étrendig (nyersétkezésről,…
Sajtkrémet akkor készítettem első alkalommal házilag, amikor a 3 éves B. szülinapi tortájával kísérleteztem. A piskótát kókuszcukorral, a krémet pedig bolti mascarpone helyett házi sajtkrémmel és eperrel kevertem, nagyon finom lett! Ehhez a házi sajtkrémhez semmi más nem kell, csak joghurt és nem árt, ha van nálunk otthon egy laza szövésű textília, például egy hagyományos textilpelenka, de tiszta póló…
Tavaly rengeteg jégkrémet készítettem itthon és idén is ezt tervezem. Mielőtt végetér a cseresznye szezonja megosztok egy újabb jégkrém receptet veletek. Az alaprecept nagyon egyszerű: a tejet és a kakaót kevertem össze egymással és kókuszcukorral édesítettem. A keveréket a kukoricaliszttel sűrítettem ebbe került a cseresznye. Egy ideje kókuszcukrot használok a reggeli kávémba is, mivel a glikémiás indexe sokkal alacsonyabb, a szervezetben lassan…