Wannabe Chef

Háztáji csemegék: családi gyümölcsös müzli

A háztáji csemegék sorozatban a legolvasottabb receptjeink eddig a házi sajt(krém) és a citromkrém voltak. Készült már a blogra korábban házi müzli is, de az kimondottan egy csokoládés verzió volt. Ez a recept, amit most megosztok veletek, egy családi házi gyümölcsös müzli, csokoládé és mindenféle adalékanyag nélkül. A szupermarketetkben és a reform élelmiszerboltokban sokféle müzlit árulnak, de… Tovább »

Háztáji csemegék: házi csokis mogyorókrém

    Ebben az évben úgy tűnik, nálunk a csokoládés gasztroajándékok lesznek a nyerők! Ezt a csokis mogyorókrémet már korábban lefotóztam nektek, közben készül egy gyümölcskenyér is (szintén csokival), amit legkésőbb hétvégén posztolni is szándékozom (remélem sikerül), hogy karácsonyra még bárki elkészíthesse! Ezt a házi készítésű csokis mogyorókrémet nagyon gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni,… Tovább »

Háztáji csemegék: zöld dinnye és paradicsom télire

Ebben a háztáji posztban anyósom kiváló savanyított zöld dinnye és zöld paradicsom receptjét fogom megosztani veletek. Húsos ételekhez, például egy szaftos brassói aprópecsenyéhez igazán remek! Fő összetevője a zöld paradicsom, a zöld apró dinnye, de mindegyik üvegbe került még pár karika sárgarépa is, amitől színesebb, gusztusosabb lett (mi nagyon szeretjük) + 1-2 szál torma. Különböző fűszereknek babérlevél, kapor,… Tovább »

Háztáji csemegék: lekváros házi burgonyás nudli

Nálam a nyár mindig kicsit visszaidézi a nagymama konyháját és főztjét. A nyári gyümölcsszedéseket és lekvárfőzést, a leveseket, a főzeléket, a szörpöket, a magyaros ízeket, a kovászos uborkát…. igazi háztáji csemegék! És ilyen a szilvásgombóc is, ami helyett mi leginkább lekváros nudlit készítünk itthon. Idén már kétszer is készítettem friss eperlekvárral, amit Anyukám főzött be nekünk. Ez a lekvár isteni finom és megígérem,… Tovább »

Háztáji csemegék: snidlinges-fűszeres házi sajt

Szegény házi sajtot már legalább 2 hete beharangoztuk, aztán a Húsvét miatt elnapoltuk a receptet. Jó ideje terveztem már, hogy sajtot állítsak elő itthon, ezzel a recepttel a nagy kérdés az volt, hogy hogyan tudom lerövidíteni az elkészítés idejét. Olyan  receptet kerestem, amivel nem kell sokat vacakolni. Arra jutottam, hogy ez akkor lesz a legegyszerűbb, ha tej helyett… Tovább »

Háztáji csemegék: Foszlós kalács és házi kuglóf Fáni Mamától

  Régen volt már a háztáji sorozatban blogbejegyzés, itt volt hát az ideje egy igazi háztáji csemegének. A napokban, mikor húsvéti finomságok után lapozgattam a régi receptkönyvemben, rátaláltam Fáni Mama foszlós kalács receptjére. Dédnagymamámat még ismertem, sok emlékem van róla, de a kalácsára már nem emlékszem, ezért ma megsütöttem. Elképesztő tészta született belőle, s mikor végre kisült,… Tovább »

Háztáji csemegék: édes mazsolakalács

Karácsonykor nagyon könnyű dolgom van a bejglivel, mert nekünk és a családnak mindig nagymamám süti meg. Ez régóta hagyomány nálunk, amit majd egyszer én fogok átvenni tőle. Én ilyenkor nem bejglit készítek, hanem a mézeskalács klasszikus mellett másfajta karácsonyi süteményekkel kísérletezgetek.  Ezen a héten újra elővettem dédnagymamám receptkönyvét és abból választottam. Erről az 1920-as évekből származó kiskönyvről egy évvel… Tovább »

Háztáji csemegék: citromkrém csatos üvegben

Én a jól bevált citromkrémemből minden ősszel vagy télen bekeverek néhány üveggel, ami rendszerint gyorsan el is fogy. Ennek a lemon curdnek a receptjét már egyszer megosztottam a blogon. Amikor gasztro ajándékokon ötleteltek, ezt sem hagyhatjátok ki a sorból, mert gusztusosan becsomagolva, nagyszerű ajándék lehet. Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!