Húsvét alkalmából kiválogattam a blogról a legkedveltebb recepteket, azokat amiket mindenki könnyen el tud készíteni. Mind nagy kedvencek voltak eddig. Leginkább desszerteket találtok közöttük. A blogbejegyzés végén néhány blogger linkben ajánlót ad a saját húsvéti receptjében. Fogadjátok szeretettel az összeállítást és kellemes húsvéti készülődést kívánok! Fügés-csokoládés kuglóf Kókuszkrémes kekszes süti Legfinomabb házi linzer keksz… Tovább »
Receptek húsvétra
Húsvét alkalmából kiválogattam a blogról a legkedveltebb recepteket, azokat amiket mindenki könnyen el tud készíteni. Mind nagy kedvencek voltak eddig. Leginkább desszerteket találtok közöttük. A blogbejegyzés végén néhány blogger linkben ajánlót ad a saját húsvéti receptjében. Fogadjátok szeretettel az összeállítást és kellemes húsvéti készülődést kívánok! Fügés-csokoládés kuglóf Kókuszkrémes kekszes süti Legfinomabb házi linzer keksz… Tovább »

Riederné Fonyó Barbara, a Mom With Five blog szerzője vendégeskedik a blogomon. Barbara öt gyerek (4 fiú és egy lány) édesanyja, posztjai középpontjában a gyerekek, a velük átélt élmények, a család, és a gyereknevelés áll. A folyamatosan frissülő blogján receptek, utazás, DIY, érdekességek témában is találni posztokat. Fogadjátok szeretettel a vele készült interjút és a zserbó receptet, amit nektek készített…. Mutasd…
Van úgy, hogy egy szakácskönyv annyira inspirál minket, hogy legszívesebben az összes receptet kipróbálnánk belőle. Így vagyok én a Green Kitchen Stories két szakácskönyvével (The Green Kitchen és Green Kitchen Travels), már sok finomságot készítettem belőlük – például juice-t, vöröslencsés burgert, kesudiókrémet , chia pudingot és krékert is. A fotók, a receptek mind-mind nagyon inspirálóak. Ez a bejegyzés lesz az…
Ki szereti az illatos, foszlós, pihe-puha kalácsot (amire langyosan szinte ráolvad a vaj)? Ugye mindenki? Mi nagyon szeretjük és gyakran kerül a hétvégi reggeliző, vagy uzsonnázó asztalkánkra. Régebben csak anyukámnál volt szerencsém az IGAZI foszlós házi kalácshoz, de amióta nekiduráltam magamat és elkészítettem egy kisebb adagból (25 dkg liszt) az első kicsi kalácsomat (ami nem…
Régen volt már a háztáji sorozatban blogbejegyzés, itt volt hát az ideje egy igazi háztáji csemegének. A napokban, mikor húsvéti finomságok után lapozgattam a régi receptkönyvemben, rátaláltam Fáni Mama foszlós kalács receptjére. Dédnagymamámat még ismertem, sok emlékem van róla, de a kalácsára már nem emlékszem, ezért ma megsütöttem. Elképesztő tészta született belőle, s mikor végre kisült,…
A bento ebédes dobozt jelent, amit általában úgy állítanak össze, hogy fehérje, szénhidrát, zöldség (esetleg pici édesség és gyümölcs) is legyen benne. Lényege, hogy többféle étel van szorosan összerendezve, tehát esetenként egymásra pakolva. Például koktélparadicsom, húsgolyók, mini palacsinták, mini szendvicsek, uborka szeletek salátalevélen, bármi, bármi, bármi! Húsvét közeledtével már alig vártam, hogy kipróbálhassam az új tojásformázómat, amit…
Ünnepek közeledtével mindig elgondolkodom, hogy milyen olyan sütit/édességet lehetne készíteni, ami nem túl cukros, nem tartalmaz túl sok extra kalóriát, hiszen a nagyobb ünnepek alatt mindenki hajlamos túlenni magát. Ez a desszert amellett, hogy viszonylag kevés édesítőt tartalmaz, finom is és még egy előnye, hogy sütés nélkül, akár a legkisebbek segítségével is elkészíthető. A gyerekek…
Anyukámnak köszönhetem ezt a receptet, amit most megosztok veletek! Karácsonykor dupla adag készül nálunk, mert ez a vajas keksz nagyon kedvelt a családban. A kekszeket bármilyen alkalomra el lehet készíteni, gasztroajándéknak is kiváló és a vajas tészta még a lekváros kosárkák alapja is lehet. Ezek a sütemények még finomabbak, ha a gyúrás után behűtjük és állni hagyjuk legalább egy órát. Sütés után…
Készült már néhány palacsinta változat a blogra, klasszikus és cukormentes is. Ez a palacsinta a klasszikus pancake csokoládés változata. Titka, hogy hosszú ideig süssük, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell átsülni a palacsintákat. A recept egy korábbi húsvéti lapozgatónkban jelent meg. ...