Wannabe Chef

Gasztro interjú a Fahéj magazin fotósával + NYEREMÉNYJÁTÉK

A nyereményjáték lezárult! A random.org által kisorsolt sorszáma alapján a Fahéj magazint és a Butlers dekorszalagot Juci Mélykuti nyerte. Kérjük, írj egy e-mailt az info@wannabechef.eu címre, hogy egyeztessük a részleteket! Köszönjük, hogy ilyen sokan játszottatok! ************** Amikor megismerkedtünk Csigó Zitával, a Fahéj magazin fotósával, már első alkalommal megtaláltuk a közös hangot. Könnyen tudtunk együtt dolgozni, és az eddigi közös fotózásainkra… Tovább »

Bálint-napi interjú Bilák Imre csokimesterrel

Bilák Imrét egy évvel ezelőtt már kifaggattuk vad ízvilágú bonbonjairól, s akkor azt ígértük, folytatjuk a beszélgetést. Örömmel jelentjük, több újdonság született azóta a csokoládémester műhelyében. Most a szezon különlegességeiről, Bálint-nap újdonságairól, trendekről kérdeztük és arról, hogy ő mire készül ebben az évben. Milyen bonbonok mondhatóak a szezon újdonságainak és különlegességeinek? Valentin-napon a datolyás-rózsavizes-marcipános szivecskét és a rózsa-litchi-málnás… Tovább »

“Finomak és sokfélék” – Interjú az Enni jó lekvárok készítőivel

Edina, Melinda és Eszter az Enni jó lekvárok kitalálói izgalmas hármast alkotnak. Ők főzik a lekvárokat, chutney-kat, szószokat az idénytermékeknek megfelelően és a kommunikációt, kreatív munkát is ők végzik. Büszkék rá, hogy kevesebb, mint 2 év alatt több, mint 40 féle terméket készítettek, amik 5 budapesti és egy soproni boltban kaphatóak. Idén meghívták őket Prágába, a… Tovább »

Egy olívász mindennapjai. Interjú.

A régészetet hagyta ott az olívaolajok kedvéért. Egyik prémium extra szűz olívaolajuk − amelyet kizárólag a Michelin‑csillagos Onyx étterem számára választott ki – később az Expoliva világversenyen aranyérmet nyert. Hogyan zajlik egy profi olívaolaj-kóstoló? Milyenek egy olívász hétköznapjai? Tóth Gusztávval, az igazioliva.hu olívaolaj-szakértőjével illatjegyekről, kék poharakról, saját hétköznapjairól és szakmája rejtelmeiről beszélgettünk.  Indulás és sikerek: Spanyolországtól az ONYX-ig − 2006-ben jártunk Madridban,… Tovább »

Bilák Imre, a vad ízvilágú csokoládék mestere. Interjú.

A saját kézzel készített bonbonok nemcsak azért izgalmasak és finomak, mert minden egyes hozzávalóját aprólékosan megválaszthatjuk, hanem azért is, mert benne érződik két kezünk munkája.  Bilák Imre Hollandiában sajátíottotta el a szakma fortélyait, s ma már a kézműves bonbonok és a vad ízvilág méltán elismert mestere.  A bonbonokhoz extrém ízkombinációkat használ, az ízviláguk mégis nagyon harmónikus. A… Tovább »

Top reggeliző és egy életképes álom avagy a Dzsem Pékség. Interjú.

A Dzsem Pékség megnyitásával tovább bővült a top reggelizőhelyek száma. A helyben sütött francia péksütemények, a különleges szendvicsek és a bagelek óriási választéka minket is beszippantott, ezért megkerestük a Dzsem Pékség megálmodóit.  Interjú Bartyik Gabriellával és Nagy Katalinnal, a Pékség tulajdonosaival. Nagyjából egy éve nyitottátok a pékséget. Honnan indultatok és hogy jött az ötlet, hogy egy pékséget nyissatok? Miért nem pont kávézót… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!