Wannabe Chef

Illatos kacsa forró levesben, udonnal

Vitathatalanul itt a tél, napközben is 0 fok alatt maradt a hőmérséklet. Szombaton, mire hazaértem a biopiacról, teljesen átfagytam annak ellenére, hogy még a kapucnit is felhúztam a fejemre, ami igencsak nagy szám nálam! A piacon sikerült vennem pakchoi-t, ami egy fantasztikus (és nagyon igénytelen) zöldség és fodros kelt is, amire azt mondta az eladó,… Tovább »

Pirított, sós szezámmag, avagy Gomashio

Valamelyik nap az egyik igencsak színvonalas bioboltban láttam egy kis üveg szezámsót horrorisztikus áron. Gondolkodtam is, hogy vajon hányan lehetnek, akik képesek és hajlandóak is ennyi pénzt kiadni egy ilyen egyszerű ízesítőért, mint a szezámshó, ami egyébként nem más, mint pirított, sózott szezámmag. Ha az emberek tudnák, hogy mennyire egyszerű és olcsó elkészíteni és mennyire… Tovább »

Leves, ami már szinte egytálétel: tantan men

“Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig ugyan azokat az ételeket együk”-szokta mondani Jamie Oliver (és milyen igaza van!), ezért szoktunk kísérletezgetni és kipróbálni új ízeket, új ételeket. Megéri! Itt van pl. ez a gazdag leves, ami már szinte nem is leves, hanem egytálétel! Van benne sok tészta, hús és zödség is, ezen kívül rendkívül… Tovább »

Csillagünnep

Ez a tányér, ami bentonak indult, a Csillagünnep alkalmából készült, amiről valamilyen formában, több ázsiai országban is megemlékeznek július 7.-én. Ez a poszt egy kis kultúrális utazás és programajánló is egyben. Olvashattok egy kedves kis mesét is, amiből kiderül, hogy mi is a Csillagünnep és hogy mit ábrázol a tányér!... Tovább »

Egy igazi kánikulakaja: ázsiai hideg tésztasaláta

Örök dilemma, hogy mit együnk ebben a hőségben. Már, ha egyáltalán van kedve az embernek enni… Ez a tésztasaláta nagyon gyorsan elkészíthető, tápláló és kellőképpen pikáns a sós-savanykás öntettel, arról nem is beszélve, hogy már a látványa is szemet gyönyörködtető! Mivel hideg egytálétel, nem kell attól tartanunk, hogy még csak jobban melegünk lesz utána. Amíg a… Tovább »

Party kaja keleties köntösben: gyoza

Sok kedvenc party kajám van kezdve anyukám női kisujj nagyságú party töltött káposztájától a spanyol tapaszokon át egészen a kelet-ázsiai falatkákig (finger food-ig), de a gyoza (ejtsd: gjóza, az étel eredetéről, variációiról a recept után írok) az, amit bármikor, bárhol szívesen megeszek és véleményem szerint a legtöbb magyarnak is bejön(ne). Még mindenkinek ízlett, aki eddig… Tovább »

Melegítő leves sok “tésztával”, kacsamellel és sült póréhagymával

Ez az étel a leves, illetve az egytálétel újraértelmezése számomra, mert egy kicsit leves is és kicsit egytálétel is; a melegítő levesben sok-sok finom szoba tészta (hajdinalisztből készült tészta) lapul, a tetején sült kacsamell szeletekkel és sült póréhagyma darabokkal. Amellett, hogy gyorsan elkészül, tartalmas és finom is. Tartalmas ebédként vagy vacsoraként is jól megállja a… Tovább »

Toshikoshi soba, a japán szilveszteri étel

A hagyományos szilveszteri/újévi menüsort mellőzve inkább következzen egy kis beszámoló egy hagyományos japán szilveszteri ételről, ami nem más, mint egy tányér szoba tészta forró levesben. A világon mindenhol nagyon rohanós az év végi időszak, így van ez Japánban is; ilyenkor nemcsak a munkahelyen kell a határidős munkákat befejezni, hanem nap, mint nap részt kell venni… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!