Wannabe Chef

Füstölt lazacos, omlettes temari sushi

Magyarországon sok ember számára (majdnem) egyenlőség jel van a sushi és a nyers hal, illetve a sushi tekercsek, vagyis makizushi és a nigiri között. Holott a sushin/sushiban nem feltétlenül van nyers hal és a sushik formavilága is rendkívül változatos. Itt van pl. ez a kerek kis rizsgolyó, amely tetején ezúttal füstölt lazac és vékony csíkokra… Tovább »

Piskótatekercs projekt: Zöld teás piskóta

A piskótatekercs egy igazi klasszikus és elkészíteni sem nehéz, de én mégsem rajongok a hagyományos, lekváros verzióért. Nekem valahogy túl száraz, túl folytós csak úgy, magában. Viszont amilyen egyszerű süti, annyira jól variálható. Én most zöld teás (macchás) piskótából, tejszínhabbal és eperrel készítettem és közben mindenféle hozzávaló jelent meg lelki szemeim előtt, úgyhogy azt hiszem, nem… Tovább »

Tori no karaage: japán sült csirkefalatok

Amikor először kóstoltam ezt az ételt, rögtön tudtam, hogy vége az idegpróbáló lisztes-tojásos-zsemlemorzsás panírozásnak (és az azzal járó kosznak), az olajtól elnehezült panírrétegnek. Persze tudom, hogy már félkészen is lehet venni sült csirkefalatokat (sőt egyes gyorséttermekben készen is), de garantálom, hogy ennél a verziónál könnyebben elkészíthető és finomabb nincs. Nekem (és persze másoknak is a csalában) messze… Tovább »

Banbanji

A Banbanji elkészítését még egy japán lánytól tanultam az egyetemen, aki szerint ez az étel kínai, bár meg vagyok győződve róla, hogy ilyen étel Kínában nincs is. Ez inkább egy eljapánosított kínai eredetű étel, amit pofon egyszerű összeütni, isteni rajta a pirított, illatos szezámmagból készült öntet és nagyszerű bizonyítéka annak, hogy a távol-keleti ételek igenis finomak!… Tovább »

Ázsia ízei otthon: teriyaki csirkés wrap

Valamelyik nap felhívott a barátnőm, hogy hűűűűűűűű, képzeljem csak el, vett wasabis pitát a McDonald’s-ben (mert ott most éppen ázsiai hetek vannak) és már alig várja hogy megkóstolhassa… Hirtelen csak annyit tudtam neki mondani, hogy ez a wasabis pita elég bizarul hangzik, de persze furdallta az oldalamat a kíváncsiság és nem tudtam megállni, hogy be… Tovább »

Hideg japán tészta nemcsak meleg napokra: zaru szoba

Az idei év -talán utolsó- nyári ebédje a japán minimalizmus jegyében telt; zaru szobát készítettem. A “szoba”- hajdina lisztből készült tészta (a japán nyelvben magát a hajdinát és a hajdina lisztből készült tésztát is szobá-nak hívják); Japánban melegen (levesben) és hidegen (“egytálételként”) egyaránt fogyasztják. A nyári hőségben nem kíván az ember nehéz ételeket, viszont a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!