Wannabe Chef

Cukormentes vegán banános fagylalt

El sem tudom mondani nektek, mennyire szeretem nyáron a frissen illatozó málnát. Annyira szépeket kaptam a napokban, hogy három dobozkával is vettem. Ha valaki megviccelne engem egy láda friss, zamatos málnával, szerintem gond nélkül befalnám pár perc alatt. Másik nagy kedvencem most a banános fagyi, abból is meg tudnék enni bármennyit – ahogy B. mondja itthon: “anya, ez mennyei”. Tavaly kezdtem gyártani… Tovább »

Frissítő jégnyalóka kókusztejjel

  Amikor a gyerekek édességet kérnek tőlem, általában nem tiltok meg nekik semmit, ehetnek csokoládét, jégkrémet, fagylaltot, süteményt, nyalókát is. A mennyiség a fontos, arra odafigyelünk, és ha itthon sütök vagy készítek bármit, próbálok minél egészségesebb hozzávalókat belecsempészni az édességekbe. Nem kell ehhez különleges alapanyag, vagy elkészítési technika. A palacsintákba például mandulalisztet vagy zablisztet, a jégkrémekbe… Tovább »

Foltos epres jégkrémek mascarponéval

Ezek a jégkrémek a mascarponétól finomak, krémesek lesznek, a gyümölcsöktől pedig üdítőek és frissítőek. Ha van jégkrém készítő formátok, készítsétek abba, a receptben leírom, hogyan lesznek ilyen “foltosak”. Ezeket a foltokat fekvő jégkrémformában tudjátok a legkönnyebben elkészíteni, ezeket a Gasztroshopban rendeltem. Ebből a mennyiségből 4 pálcikás jégkrém fog készülni. Foltos epres jégkrémek mascarponéval Inspiráció: TheDesignFiles Hozzávalók (4 pálcikás jégkrém… Tovább »

Háztáji csemegék: nyers banánfagyi kesudióval és sárgabarackkal

Az egész úgy kezdődött, hogy megismerkedtem a vietnámi masszőrünkkel. Ő egy kincs nekünk, ugyanis mióta megszületett a két kisfiam, azóta időszakonként kezelésbe vesz. Nemcsak profi masszőr, hanem isteni ételeket is készít. Mivel nyers-vegán étrenden él, találkozáskor mindig van közös témánk. Az utóbbi hetekben két fantasztikus könyvet is kaptam tőle kölcsön ebben a témában. Az egyik Victoria Boutenko: 12 lépés a nyers étrendig (nyersétkezésről,… Tovább »

Háztáji csemegék: csokoládé jégkrém kókuszcukorral és cseresznyével

Tavaly rengeteg jégkrémet készítettem itthon és idén is ezt tervezem. Mielőtt végetér a cseresznye szezonja megosztok egy újabb jégkrém receptet veletek. Az alaprecept nagyon egyszerű: a tejet és a kakaót kevertem össze egymással és kókuszcukorral édesítettem. A keveréket a kukoricaliszttel sűrítettem ebbe került a cseresznye. Egy ideje kókuszcukrot használok a reggeli kávémba is, mivel a glikémiás indexe sokkal alacsonyabb, a szervezetben lassan… Tovább »

Háztáji csemegék: epres-kókuszos-banános jégkrém

Végre, végre újra itt a jégkrémek és a fagyik szezonja. Bevallom, ez az epres-banános kókusztejes jégkrém még tavaly készült, de sajnos már kifutottunk az eper szezonjából, ezért a recept már nem került fel a blogra. Mi nagyon szeretjük a házi jégkrémeket, tavaly sokat kísérleteztem, nagyon gyorsan elkészülnek, ráadásul sokkal egészségesebbek, mint a bolti változat. Néhány gyümölcsből csodás… Tovább »

Csokikrémes pálcikás házi jégkrém

Mióta beszereztem a szilikon jégkrém készítő formákat, azóta megállás nélkül jégkrémet gyártunk itthon. Készült már néhány jégkrém és házi fagyi is a blogra és van még pár gyümölcsös jégnyalóka is tarsolyomban, amit a szezonban szeretnék elkészíteni. Ezek közül a jeges finomságok közül azt hiszem egy csokoládés jégkrém sem maradhat ki. A mascarponéból az utóbbi időben többféle… Tovább »

Trópusi jégnyalóka friss gyümölcsből

Amióta Annabel babaétrendes könyvét olvasom, többször főztem már magunknak is belőle. Rengeteg finomság van benne: egészen komplett menük, és olyan könnyű desszertek is, mint a gyümölcsös jégkrémek és turmixok. Babáknak fogzáskor, magunknak pedig ebben a hőségben jó ötlet jégnyalókát keverni. Most mangóból készítettem és a szilikonos jégkrém készítő formákat használtam.  Akkor lesz finom a mangós jégnyalókánk, ha friss, illatos, puha… Tovább »

Sárgabarackos házi jégkrém mascarponéval

A sárgabarack szezonjának lassan már vége, de én nem bánom, mert mifelénk most kapni a legszebbeket, a legolcsóbban, ellenben a pár héttel ezelőtti kőkemény, duplaárasnál. Nagymamám 82 éves korához képest még mindig sürög-forog, ezen a héten megállás nékül főzi be a lekvárt a sárgabarackból. Ilyenkor mindig megkapom a legszebbeket egy külön tányéron. Ezekből a puha, édes sárgabarackokból készült ez a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!