Wannabe Chef

Háztáji csemegék: házi csokis mogyorókrém

    Ebben az évben úgy tűnik, nálunk a csokoládés gasztroajándékok lesznek a nyerők! Ezt a csokis mogyorókrémet már korábban lefotóztam nektek, közben készül egy gyümölcskenyér is (szintén csokival), amit legkésőbb hétvégén posztolni is szándékozom (remélem sikerül), hogy karácsonyra még bárki elkészíthesse! Ezt a házi készítésű csokis mogyorókrémet nagyon gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni,… Tovább »

Mini interjú Bilák Imre csokoládémesterrel + JÁTÉK

A nyereményjáték lezárult! A random.org által kisorsolt sorszáma alapján a Bilák bonbont és a mézkaramellt Somogyi Kinga Gitta nyerte! Kérjük, írj egy e-mailt az info@wannabechef.eu címre, hogy egyeztessük a részleteket! Köszönjük, hogy játszottatok! ****   Bilák Imrével, kedvenc csokoládémesterünkkel már többször készült interjú a blogra. Beszélgettünk vele csokoládéfogyasztási kultúráról, vad ízvilágú bonbonjairól is, most az ünnepek közeledtével pedig egy… Tovább »

Inspiráló karácsonyi ötletek: csokoládés muffin-por

Tavaly decemberben egész szép kis gyűjtemény készült  nektek ehető ajándékokból, ami saját kezűleg készül, finom is, így bárkinek nyugodt szívvel rakhatjátok a fa alá. Ezt a csokoládés muffint nyáron egy piknik alkalmával teszteltük az akkor még 2 éves B.-vel… Olyan elegánsan csemegézte a fűben, hogy már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, el fogom készíteni ehető ajándéknak, “instant” formában: a száraz… Tovább »

Kuszkusz gyümölcsökkel a karácsonyi asztalon

A karácsonyi menü sokunknál automatikusan ugyanaz minden évben, mondjuk töltött pulyka vagy éppen ami éveken át bevált és ezért nem változtatunk rajta. Nekem nagyon sokáig a mandarinos csirke volt a favorit, aztán  volt egy időszak, amíg ünnepekkor csak halat ettük. Aztán 2 és fél évvel ezelőtt megszületett a kisfiam és azóta egyre kevesebb húst eszünk,… Tovább »

Narancsos cupcake fahéjas krémmel

Ezt a fahéjas, narancsos habos krémes cupcake-et már olyan régen beharangoztuk, de valamiért a poszt mindig elmaradt. Ezért aki már régóta követi a wannabe chefet, annak a fotó ismerős lehet. Eltelt egy kis idő, mire ismét elkészítettem, de a ünnepek közeledtével most megsütöttem újra, és igazán jó döntés volt, mert fantasztikusra sikerült. A narancs és a fahéj illata és íze… Tovább »

Gesztenyeliszt és Fahéj magazin, 2013 tél

Izgalmas szezonális receptekkel, dekortippekkel jelenik meg november 26-án a Fahéj magazin ünnepi száma. Az a megtiszteltetést ért minket, hogy ismét felkérést kaptunk, vegyünk részt a lap munkájában. A tavaszi bento összeállításunk és a nyári vegetáriánus grill receptek után most izgalmas, és változatos, sós és édes gesztenyeliszttel készült ételeket találtok tőlünk a téli Fahéjban. Egyre több ismerősömtől hallom, hogy áldozatául… Tovább »

Jamie mennyei sütőtökös pitéje

Ez a tündéri, rusztikus sütőtökös pite Jamie Oliver receptje alapján készült. Szeretem Jamie receptjeit, és a blogra is már sok desszertje került fel, például a nyers csokoládé tortája, a szilvás fagyija, vagy a karácsonyi fűszeres almás süteménye (ami valójában szerintem az alma szezonban egy bármilyen alkalomra jól elsüthető torta). A sütőtökös pite, vagyis pumpkin pie már itthon… Tovább »

Fügés-csokoládés kuglóf és food styling

Egy igazi csokoládés, élesztőmentes kuglófnak a receptjét osztom meg most veletek. Múlt hétvégén ismét fotós és food styling workshopon jártam Zitánál. Miután megbeszéltük előre a tematikát és a témákat, felajánlottam, hogy viszek egy kuglófot, aztán valamit, ami “tepsis” (mert imádom a pitéket, és mégis nehezen tudom fotózni őket), illetve valamit, ami “dobozos”. A tepsis témához csodás színű… Tovább »

A legfinomabb házi linzer keksz

Anyukámnak köszönhetem ezt a receptet, amit most megosztok veletek! Karácsonykor dupla adag készül nálunk, mert ez a vajas keksz nagyon kedvelt a családban. A kekszeket bármilyen alkalomra el lehet készíteni, gasztroajándéknak is kiváló és a vajas tészta még a lekváros kosárkák alapja is lehet. Ezek a sütemények még finomabbak, ha a gyúrás után behűtjük és állni hagyjuk legalább egy órát. Sütés után… Tovább »

Háztáji csemegék: édes mazsolakalács

Karácsonykor nagyon könnyű dolgom van a bejglivel, mert nekünk és a családnak mindig nagymamám süti meg. Ez régóta hagyomány nálunk, amit majd egyszer én fogok átvenni tőle. Én ilyenkor nem bejglit készítek, hanem a mézeskalács klasszikus mellett másfajta karácsonyi süteményekkel kísérletezgetek.  Ezen a héten újra elővettem dédnagymamám receptkönyvét és abból választottam. Erről az 1920-as évekből származó kiskönyvről egy évvel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!