Ezt a brokkolis finomságot most kivételesen nem én főztem, hanem anyósom, Sylvi, egyik hétvégén kaptunk tőle ebédet. Őt az Ikea kínálta kóstolóval, ezzel az isteni finom krémlevessel, és receptet is kapott hozzá, ezért rögtön lecsaptam rá. Nem is a klasszikus változat, ugyanis füstölt lazac jár mellé, és bevallom, nem gondoltam volna, hogy ilyen remekül fognak illeni egymáshoz. Az Ikeában is… Tovább »
Füstölt lazacos brokkoli krémleves
Ezt a brokkolis finomságot most kivételesen nem én főztem, hanem anyósom, Sylvi, egyik hétvégén kaptunk tőle ebédet. Őt az Ikea kínálta kóstolóval, ezzel az isteni finom krémlevessel, és receptet is kapott hozzá, ezért rögtön lecsaptam rá. Nem is a klasszikus változat, ugyanis füstölt lazac jár mellé, és bevallom, nem gondoltam volna, hogy ilyen remekül fognak illeni egymáshoz. Az Ikeában is… Tovább »

Ezt a mennyei tárkonyos zeller krémlevest anyósomnál kóstoltuk még év elején. A sárgarépából, a zellergumóból és az újhagymából nagyon könnyű, ízletes krémlevest főzött nekünk. A répa gyönyörű színt kölcsönöz a levesnek és remekül illik hozzá a pirítós, vagy a kenyérkocka. A dm-ben kapható tönkölybúzalisztből és kukoricalisztből készült ropogós levesgyöny, azzal is nagyon finom. Ezt a krémlevest vega kisfiam is imádja – azóta kétszer elkészült…
Már kezdjük unni a telet, a hideget és a szürkeséget. Szerencsére ma már kicsit vidámabb volt az idő; a nap is kisütött néhány órára! Ráadásul délután már igazi “kora tavasz illat”, az a bizonyos föld-eső keveréke űszerezte meg a levegőt, úgyhogy reméljük, hogy hamarosan végérvényesen is beköszönt a várva-várt jó idő és a tavasz a sok…
A hétköznap esték nálunk is nagyon rohanósan telnek, mindig későn érünk haza. Ilyenkor már nem is jó túl sokat enni és idő sincs a többfogásos ételek elkészítésére. Ilyenkor jól jön egy tartalmas leves, ami mellé a szokásos (sajtos) pirítóson kívül ezúttal egy gyors, túrós-spenótos rétes készült. Szombati gyors ebédnek is kíváló!...
Ebben a januári szürkeségben és hidegben jól esik egy gyorsan elkészíthető, finom leves, ami nemcsak a színével gyönyörködtet, de tartalmas is. Főleg a karamellizált hagymával és a ropogósra sült bacon-nel! A levesbe egy evőkanál citromlé is került, azért, hogy ne sötétedjen be a színe. Ez a pici citromlé pedig különösen friss ízt ad a levesnek….