Kuszkusz gyümölcsökkel a karácsonyi asztalon
                                A karácsonyi menü sokunknál automatikusan ugyanaz minden évben, mondjuk töltött pulyka vagy éppen ami éveken át bevált és ezért nem változtatunk rajta. Nekem nagyon sokáig a mandarinos csirke volt a favorit, aztán  volt egy időszak, amíg ünnepekkor csak halat ettük. Aztán 2 és fél évvel ezelőtt megszületett a kisfiam és azóta egyre kevesebb húst eszünk,… Tovább »
                
            
        
                Tavasz van, és ezt onnan érzem, hogy B.-vel egyre többet mászkálunk el itthonról és egyre több ideig tudunk kint maradni a szabadban. Kora tavasszal egy kisebb csomagot viszünk magunkkal, mini szedvicsekkel, gyümölcsökkel, de nyáron előfordul, hogy útra kelünk és egy egész napra “kiköltözünk” mondjuk a Molnár-szigetre, esetleg az Állatkertbe vagy a Kopaszi gátra, ami innen a… 
                A kuszkusz nagy találmány: villámgyorsan kész és a salátáktól kezdve, a desszertekig mindenféle ételt el lehet vele készíteni. Körülbelül 10 perc alatt megfő, és az édes ételekhez is nagyon jól illik. A tejbe méz került, kísérőnek pedig egy izgalmas gyümölcsszósz készült: aszalt szilvából, aszalt áfonyából, narancsból turmixoltam mártást és fahéjat tettem még bele. Ez a meleg gyümölcsszósz olyan a tejben…