Wannabe Chef

Húsgombóc leves

ilyen levest mindig a nagymamám készített nekem tavasszal és nyáron. Tele volt finom, zsenge és illatos zöldségekkel, gondosan formázott húsgolyókkal és nem tésztát, hanem rizst főzött bele. Ezért én csak rizslevesnek hívtam (annak ellenére, hogy a rizs volt az, ami a legkevésbé dominált benne). A tetejét mindig megszórtuk friss petrezselyemmel is. Sajnos a zsenge tavaszi… Tovább »

Gyors hétköznapi vacsi: sárgarépakrémleves túrós-spenótos rétessel

A hétköznap esték nálunk is nagyon rohanósan telnek, mindig későn érünk haza. Ilyenkor már nem is jó túl sokat enni és idő sincs a többfogásos ételek elkészítésére. Ilyenkor jól jön egy tartalmas leves, ami mellé a szokásos (sajtos) pirítóson kívül ezúttal egy gyors, túrós-spenótos rétes készült. Szombati gyors ebédnek is kíváló!... Tovább »

Melegítő leves sok “tésztával”, kacsamellel és sült póréhagymával

Ez az étel a leves, illetve az egytálétel újraértelmezése számomra, mert egy kicsit leves is és kicsit egytálétel is; a melegítő levesben sok-sok finom szoba tészta (hajdinalisztből készült tészta) lapul, a tetején sült kacsamell szeletekkel és sült póréhagyma darabokkal. Amellett, hogy gyorsan elkészül, tartalmas és finom is. Tartalmas ebédként vagy vacsoraként is jól megállja a… Tovább »

Zöldborsó krémleves karamellizált hagymával és sült bacon-nel

Ebben a  januári szürkeségben és hidegben jól esik egy gyorsan elkészíthető, finom leves, ami nemcsak a színével gyönyörködtet, de tartalmas is. Főleg a karamellizált hagymával és a ropogósra sült bacon-nel! A levesbe egy evőkanál citromlé is került, azért, hogy ne sötétedjen be a színe. Ez a pici citromlé pedig különösen friss ízt ad a levesnek…. Tovább »

Toshikoshi soba, a japán szilveszteri étel

A hagyományos szilveszteri/újévi menüsort mellőzve inkább következzen egy kis beszámoló egy hagyományos japán szilveszteri ételről, ami nem más, mint egy tányér szoba tészta forró levesben. A világon mindenhol nagyon rohanós az év végi időszak, így van ez Japánban is; ilyenkor nemcsak a munkahelyen kell a határidős munkákat befejezni, hanem nap, mint nap részt kell venni… Tovább »

Kung Fu Panda ebédje – Reloaded

Reloaded, mert már harmadszorra írom a bejegyzést… A WordPress eddig nem akarta engedni, pedig olyan szép, nem? Hátha most… A hétvégén az unokaöcsikre vigyáztam és vártuk a Mikulást is  miközben a szüleik karácsonyi ajándékok után szaladgáltak. Ilyenkor mindig megnézünk egy mesefilmet is, ezúttal a Kung Fu Pandára esett egybehangzóan a választás. (Bevallom, én is szeretem.) A… Tovább »

Zeller-póréhagyma krémleves madársalátával, kecskesajtos bagettel

Nem vagyok egy nagy zeller rajongó, de próbálok barátkozni vele… Remoulade salátában szeretem, biztosan azért, mert a többi zöldség és az öntet tompít kicsit az ízén, viszont arar egyelőre nem érzek késztetést, hogy csak magában (pl. sütve) kipróbáljam. Télen nálam mindig előtérbe kerülnek a krémlevesek. Egy-egy hosszú nap után amikor átfagyva hazaérek nincs kedvem sokat pepecselni… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!