Na, ez az az édesség, desszert (nevezzük, aminek csak akarjuk), amit bármikor, bármelyik évszakban szívesen eszünk! Sütni nem kell, rövid melegítés és némi várakozás (az egész puding készítésben ez a leghosszadalmasabb!) után kész is a bolti pudingra nem hasonlító (merthogy nincs benne keményítő, mesterséges aroma, színezék egy gramm sem!), illatos, gyümölcsös finomság! Ha csak mértékkel szeretnétek… Tovább »
Mangó puding
Na, ez az az édesség, desszert (nevezzük, aminek csak akarjuk), amit bármikor, bármelyik évszakban szívesen eszünk! Sütni nem kell, rövid melegítés és némi várakozás (az egész puding készítésben ez a leghosszadalmasabb!) után kész is a bolti pudingra nem hasonlító (merthogy nincs benne keményítő, mesterséges aroma, színezék egy gramm sem!), illatos, gyümölcsös finomság! Ha csak mértékkel szeretnétek… Tovább »

Amióta Annabel babaétrendes könyvét olvasom, többször főztem már magunknak is belőle. Rengeteg finomság van benne: egészen komplett menük, és olyan könnyű desszertek is, mint a gyümölcsös jégkrémek és turmixok. Babáknak fogzáskor, magunknak pedig ebben a hőségben jó ötlet jégnyalókát keverni. Most mangóból készítettem és a szilikonos jégkrém készítő formákat használtam. Akkor lesz finom a mangós jégnyalókánk, ha friss, illatos, puha…
Ez a recept a legutóbbi főzőiskolás élményemhez kötődik, a tapas esthez. A kurzuson hétféle spanyol tapast készítettünk és ez a sült mangó zárta a sort. Ez egy teljesen egyszerű tapas, mert még fűszerezni sem kell. Egy érett mangóra van szükségünk hozzá és szeletelt bacon szalonnára. Csak egyszerűen körbe kell tekerni a friss, érett, szeletelt gyümölcsöt és megsütni. Asztali grill vagy serpenyő kiváló…