A bulgogi talán a (Koreán kívüli) világon legismertebb és legközkedveltebb koreai étel. Nem csoda, hiszen ki tudna ellenállni az illatos-aromás pácban fürdött, hajszálvékony, sült marhahús szeleteknek? Tőlünk nem messze van egy koreai étterem ahonnnan minden este faszénen sült finomságok szójaszósszal és fokhagymával vegyülő illata kúszik ki az üzletből, betöltve vele a fél utcát. (Le merem… Tovább »
Ínycsiklandó pácolt marhahús szeletek: Bulgogi
A bulgogi talán a (Koreán kívüli) világon legismertebb és legközkedveltebb koreai étel. Nem csoda, hiszen ki tudna ellenállni az illatos-aromás pácban fürdött, hajszálvékony, sült marhahús szeleteknek? Tőlünk nem messze van egy koreai étterem ahonnnan minden este faszénen sült finomságok szójaszósszal és fokhagymával vegyülő illata kúszik ki az üzletből, betöltve vele a fél utcát. (Le merem… Tovább »

… lett volna, ha nem lett volna olyan meleg! Szeretjük a meleget és annak külön örültünk, hogy a hétvégén ilyen szép idő volt, csak kicsit váratlanul jött és még nem szoktuk meg, ezért nem nagyon akaródzott elővenni a grillt. Helyette hagyományos módon, gyorsan a serpenyőben (és a sütőben) készültek el az ételek. Kihasználva a rövid…
ilyen levest mindig a nagymamám készített nekem tavasszal és nyáron. Tele volt finom, zsenge és illatos zöldségekkel, gondosan formázott húsgolyókkal és nem tésztát, hanem rizst főzött bele. Ezért én csak rizslevesnek hívtam (annak ellenére, hogy a rizs volt az, ami a legkevésbé dominált benne). A tetejét mindig megszórtuk friss petrezselyemmel is. Sajnos a zsenge tavaszi…
Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik szeretnék kicsit feldobni a szokásos fasírtot/tojásos fasírtot. Nálunk soha nincs tolongás az egybesült fasírtért, akár van a belsejében tojás (Stefánia szelet, apropó, vajon miért Stefánia?), akár nincs… Ezért hát nem is szoktam készíteni, mert úgysem fogyna el. Viszont maga az ötlet, hogy fasírtba tojást süssünk, mindig is tetszett. A…