Zabos, áfonyás, kesudiókrémes kekszek
Van úgy, hogy egy szakácskönyv annyira inspirál minket, hogy legszívesebben az összes receptet kipróbálnánk belőle. Így vagyok én a Green Kitchen Stories két szakácskönyvével (The Green Kitchen és Green Kitchen Travels), már sok finomságot készítettem belőlük – például juice-t, vöröslencsés burgert, kesudiókrémet , chia pudingot és krékert is. A fotók, a receptek mind-mind nagyon inspirálóak. Ez a bejegyzés lesz az… Tovább »
Jamie nyers csokoládé tortája
Ez az nyers csokitorta nagyon finom! Dióból, datolyából és fügéből készül az alapja, és a sikere azon múlik, hogy ezeket mennyire tudja a robotgépünk apróra darálni. Ha darabosabb marad a torta alapja, akkor “potyogós” lesz a sütemény belseje, ezért érdemes minél finomabbra dolgozni. Mielőtt beköszönt a nyári kánikula, megosztom veletek Jamie Oliver észbontóan finom csokitortájának a receptjét. Mivel nincs… Tovább »
Mézeskalács teszt: a gyorsan kisüthető és az azonnal puha
Mézes sütemény receptből rengeteg van a polcomon és egyszer a fejembe vettem, hogy legalább egy részüket megsütöm majd, hogy megtaláljam a legjobbat…. Idén is kaptam egy kiváló receptet barátnőmtől, ami közvetlenül a sütés után puha lesz (ezt fogom megosztani veletek), és egy azonnal süthető változatot is, az IKEA előre begyúrt mézes süteményét. Utóbbit csak ki kell nyújtani, formákkal kiszúrni… Tovább »
Serpenyőben sült pácolt csirke
A születésnapi blogbejegyzés óta folyamatosan kapjuk tőletek a visszajelzéseket, hogy a blogot leginkább az ötletes, inspiráló receptek és az édességek miatt olvassátok. Visszanézve a blogot, gyakorlatilag egy hónapja nem is készült a blogra sós recept, ráadásul szegény pácolt csirkét már legalább 2 hete beharangoztuk a Facebookon…. itt volt hát az ideje egy zöldköretes, serpenyőben sült pácolt… Tovább »
