A gluténtartalmú élelmiszerek (pl. zsemle, kenyér, tészta) tökéletesen egészséges ételek, ha megfelelő minőségben és mennyiségben fogyasztjuk azokat. Ha felmerül bennünk az érzékenység gyanúja, akkor egy időre ki kell iktatni az étrendből a gluténtartalmú élelmiszereket (pl. búza, árpa, rozs és tönkölybúza eredetű termékek, egyes esetekben a keresztszennyeződések miatt a zab is). Így lehet látni majd, elmúlnak-e illetve jelentősen… Tovább »
Gluténmentes zserbós muffin
A gluténtartalmú élelmiszerek (pl. zsemle, kenyér, tészta) tökéletesen egészséges ételek, ha megfelelő minőségben és mennyiségben fogyasztjuk azokat. Ha felmerül bennünk az érzékenység gyanúja, akkor egy időre ki kell iktatni az étrendből a gluténtartalmú élelmiszereket (pl. búza, árpa, rozs és tönkölybúza eredetű termékek, egyes esetekben a keresztszennyeződések miatt a zab is). Így lehet látni majd, elmúlnak-e illetve jelentősen… Tovább »

Tavaly decemberben egész szép kis gyűjtemény készült nektek ehető ajándékokból, ami saját kezűleg készül, finom is, így bárkinek nyugodt szívvel rakhatjátok a fa alá. Ezt a csokoládés muffint nyáron egy piknik alkalmával teszteltük az akkor még 2 éves B.-vel… Olyan elegánsan csemegézte a fűben, hogy már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, el fogom készíteni ehető ajándéknak, “instant” formában: a száraz…
Ezt a fahéjas, narancsos habos krémes cupcake-et már olyan régen beharangoztuk, de valamiért a poszt mindig elmaradt. Ezért aki már régóta követi a wannabe chefet, annak a fotó ismerős lehet. Eltelt egy kis idő, mire ismét elkészítettem, de a ünnepek közeledtével most megsütöttem újra, és igazán jó döntés volt, mert fantasztikusra sikerült. A narancs és a fahéj illata és íze…
A családunkban a nyár a születésnapok időszaka és ilyenkor imádom meglepni a családot (de legfőképpen az ünnepeltet) különböző süticsodákkal. Néhány hete alkalmam volt részt venni Viczkó Bea, vagyis Kopenka cupcake design óráján. Beát régóta ismerem, készült már vele interjú is a blogra, majd később az első blogszületésnapunkra ő készítette a gyönyörű szülinapi wannabe chef logós cupcake-ket is. A főzőtanfolyam…
Amikor családi ünnepeket tartunk, általában muffint készítek vagy valamilyen habos cupcake-et, mert a gyerekek imádják ezeket. Az utóbbi időben a vegán (tej- és tojásmentes) változatokkal kísérletezek, olyanokkal, mint például ez. Egy 4 éves névnaposnak most csokoládés változatban készült ez a habos cupcake, aminek az alapja és a krémje is vegán. Az eredeti recept tortához íródott, de muffin formákban is tökéletesen működött és akár…
Még csak pár hónapja ünnepeltük az első blogszületésnapot, múlt héten elértük az 1000 fős tábort! Ebből az alkalomból jutott eszünkbe néhány gondolat, amit meg szeretnénk osztani veletek… Amikor elindítottuk a blogot, sok mindent megterveztünk, de nem tudtuk mi lesz belőle. A blog célja a kezdetektől az volt, hogy elmondja nektek, olvasóknak, hogy miért szeretünk kísérletezni a konyhában és…
Ezeket a tüneményes sütőtökös muffinokat több okból is szeretem. Kiváló vendégvárók, és az íze kicsit hasonlít a répatortára. A sütőtök akár a répa unokatestvére is lehetne, mert kiválóan helyettesíthetők egymással tortában és muffinban is. Mindkettő remekül ízesíthető, például szegfűszeggel vagy fahéjjal. Ha különleges látványra vágyunk, és vendégek jönnek, a cukormáz a muffin tetején lehűtve remek látvány, és különleges is lehet egy…
Nem is olyan régen készítettem házi toast kenyeret, amibe répalé is került. Azóta keresem a sárgarépás recepteket illetve a répával is készíthető, omlós süteményeket. Mielőtt beköszönt az ősz, és jönnének a “nehezebb” sütemények, megosztom veletek ennek a könnyű répás-mandulás muffinnak a receptjét. Habkönnyű, és még másnap reggel is puha marad. Tudom, hogy sokan nem rajonganak a répáért, de az íze a tésztában egyáltalán nem érződik….