Wannabe Chef

Nigella Lawson nyugtató csokis keksze

Igazi meleg, ropogós, falnivaló csokis keksz.   Nigella Lawson receptjében található csoki chipset könnyen lehet helyettesíteni bármilyen magasabb kakaótartalmú feldarabolt étcsokoládéval (én is ezt tettem). Az “chocolate chip cookie élmény” így is megmarad: olvadt csokidarabkák, csokis ropogós kekszben. És most jön a lényeg, a csoki: sokfélével próbálkoztam már, jól olvadnak a különböző bevonó csokik is, de ízét tekintve nekem nem a… Tovább »

Empanadas (hússal töltött batyuk)

Mióta egy spanyol tapas bár lett a kedvenc éttermünk,  azóta többször készítek otthon spanyol tapasokat. Ezek a tapasok sok szempontból fantasztikusak: néha a legközönségesebb dolgokból is kialakulhat valami csodálatos és elkészítésük is nagyon egyszerű. Tapasokra volt már több recept is a blogon, de a húsos batyukról még nem készült bejegyzés. Legutóbb egy családi születésnapra sütöttem egy egészen tetemes mennyiséget, ezért az alábbi… Tovább »

Expressz lepény paradicsommal, sajttal és baconnel

Ez a recept egy jolly joker a túlórás, rohangálós estékre. Emlékszem, mikor előszőr készítettem: semmi nem volt itthon, csak pár szem paradicsom, bacon (nálunk az előre felkockázott verzió mindig van otthon), és sajt. Márványsajt passzol hozzá, amit frissen, sütés után szórok rá. Aki nem kedveli ezt a változatot, mozzarellával vagy fetasajttal is kipróbálhatja. A ruccolát a langyos tésztára tépkedem,… Tovább »

Amerikai palacsinta sűrű csokikrémmel

Először nászutamon ettem amerikai palacsintát, ami már lassan egy évtizede volt, de úgy emlékszem rá mintha most lett volna. A szálloda éttermében reggelente kígyózó sor állt az amerikai palacsintáért. A szakács mindig frissen sütötte, mindenkitől megkérdezte hogy juharsziruppal vagy csokikrémmel kéri-e, majd ő kente a palacsintára. Eszméletlen finom volt! Volt még ott mindenféle finomság: legalább 10 féle különleges lekvár és dzsem, hatalmas… Tovább »

Villámgyors házi pesto

Kedvenc cézár salátámat a Liszt Ferenc téren adják, pestoval megkent pirítóssal a tetején. Imádom, mikor kihozzák nekem és a salátán ott pihennek a pirítósok, majd megcsap a bazsalikomos-fenyőmagos pesto krém illata. Sajnos ma már egyre kevesebb időm jut a városi pörgésekre, ezért is vettem a fejembe, hogy majd én aztán kikeverem a tökéletes pesto krémet… Tovább »

Homemade Hamburger, vagyis hamburger házilag

Hamburgert házilag készíteni sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint gondolnánk. Az eredmény pedig! Mondanom sem kell, hogy lehengerlő, mert szinte pillanatok alatt elkészül -ha nem is lángon sütve, de serpenyőben, vagy faszén parázson- a zamatos hamburger friss zöldségekkel és ropogós salátalevéllel. Ha még krumplit (és hagymakarikákat) is sütünk hozzá, már egy tartalmas ételt kapunk, ami ugyan nem egészen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!