Wannabe Chef

10 mennyei zöldséges étel

A húsvét lezártával sokan szeretnének könnyebben étkezni és sokkal kevesebb édességet enni. Ilyenkor én is próbálok minél inkább figyelni arra, hogy mit eszem, és több folyadékot fogyasztani. Ezeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, de a mozgás is fontos, mivel hamarosan a nyár is elérkezik. Addig összegyűjtök Nektek a blogról 10 zöldséges, könnyű ebédet és vacsorát,… Tovább »

Gyors vacsora: grillezett zöldségek

Ez az étel nagyon finom, tápláló és egészséges. A grillezéshez válasszatok színes zöldségeket, például cukkinit, padlizsánt, sárgarépát. Használhattok a pácoláshoz kevés chilit is. Ha kedvetek van, próbáljátok még ki a blogról grillezett burgonya mellé a zöldfűszeres joghurtos mártást, vagy desszertnek a sült gyümölcsöket. Jó étvágyat! Gyors vacsora: grillezett zöldségek Hozzávalók 4 személyre: 1 padlizsán 2 cukkini 2 paprika 2 sárgarépa A páchoz: 2 dl olívaolaj… Tovább »

Bundás zöldségek rizságyon, azaz tempura donburi

Ezt ettem Éci ránkírt, hogy most ő rendezi a VKF-et, vegyünk részt benne. A téma a rizs, “mert egész Ázsia mégsem tévedhet“! Nem bizony, csak most épp eléggé elhavazós időszakot élünk, bár figyelembe véve, hogy nálunk elég gyakran van rizs, ráadásul az ázsiai konyha a szívünk (egyik) csücske, nem tudtuk a meghívást visszautasítani… Ezért készítettünk… Tovább »

Sült gyümölcsök édes mascarponéval és padlizsán tahini szósszal

Ősz végéig tart a padlizsán szezonja. Ez a grillezett változat még egy nyári Fahéj magazinban jelent meg, amihez a posztban most tahini szósz receptet is adok nektek. A grill válogatásnál a padlizsánhoz sült gyümölcsöket párosítottam, édes mascarpone mártogatóssal. Mindkét recept elkészíthető serpenyőben és raclette-en is. A sült gyümölcsöket a gyerekek is szeretni fogják: tipegőknek kis szeletekre vágva, kevés almalével megpárolva,… Tovább »

Padlizsán miszo szósszal

Egyik nagy kedvencünk a padlizsán, amit számtalan módon el lehet készíteni, mindenhogy finom. A legtöbben bizonyára padlizsánkrémet, töltött vagy rántott padlizsánt, netán muszakát készítenek belőle és sajnos nagyon kevesen tudják, hogy pl. ez a miszo szósszal sütött-grillezett verzió is isteni finom! Ha megfelelően készítjük el, a padlizsán krémes állagúra sül, az édeskés-sós miszo szósz pedig rákaramellizálódik a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!