Ezen a héten jön vendégségbe hozzánk az Anyukám és az Apukám ebédre. Sok blogot nézegetek azóta egyébként, és találtam néhány izgalmas receptet, amit ajánlhatok nektek is. Ezeket most megosztom veletek, úgyis ígértem, hogy zöldséges ételeket osztok meg veletek, ezért ezeket most egy külön bejegyzésben megírom. Két külföldi blogon találtam ilyen receptet, aminek a linkjét meg… Tovább »
Nemzetközi blogok
Ezen a héten jön vendégségbe hozzánk az Anyukám és az Apukám ebédre. Sok blogot nézegetek azóta egyébként, és találtam néhány izgalmas receptet, amit ajánlhatok nektek is. Ezeket most megosztom veletek, úgyis ígértem, hogy zöldséges ételeket osztok meg veletek, ezért ezeket most egy külön bejegyzésben megírom. Két külföldi blogon találtam ilyen receptet, aminek a linkjét meg… Tovább »

Második kisfiam, G. már egészen születésétől kezdve teljesen más, mint a bátyja, akár a fejlődését, akár az étvágyát tekintve. Sokkal jobban kedveli a sós ízeket (burgonyát, paradicsomot), ezért ezekkel kombinálok és kevésbé az édesekkel, mint a sütőtök vagy az édesburgonya. Később is a sósabb zöldségpürék lettek a kedvencei. Szerencsére G. szívesen fogyasztja a húst, így nem kell…
Ha nagyzolni akarnék, írhattam volna, hogy paradicsom carpaccio, vagy paradicsom sashimi, bár azon kívül, hogy a paradicsomok vékony karikákra vannak vágva semmi köze se a bélszínből készült carpaccio-hoz, se a sashimihez. Színponpásnak viszont színpompás, ezért maradjunk az eredeti elnevezésnél. 🙂 Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, csak úgy, mint ez a pillanatok alatt összedobható, de…
Nem is olyan régen még fel sem merült volna bennem a befőzés gondolata. Ez nekem olyan anyukás-magymamás, egész napos, nagy felfordulással járó elfoglaltság. Anyukám szerint a befőzéshez sok hely és idő kell. Nos, elmondhatom, hogy nálam mindkét feltétel hiányzik! Tudom, sokan főztek már be városi lakások konyhájában, de az ugye mégsem ugyan az a feeling, mint…
Az 58. VKF Beach Blogger Bistro címen indult, melynek témája zseniális! Bármiben gondolkodhattunk, lehetett sült, főtt, nyers, édes vagy sós, a lényeg az volt, hogy kézben elvihető vagy elcsomagolható legyen és így könnyen fogyasztható. Zöldfűszeres vinaigrette-es szendvics A blogon szeretünk sok zöldséges ételt tesztelni, és nekünk nagyobb kihívás volt az itthon kapható, megreformált “lángos-kolbász” típusú…
Mostanában egyre gyakrabban készül nálunk bento. Ebből a roston csirkéből (ami egy vasárnapi ebédre készült) félre tettem egy adagot a bentoba is. A csirke bazsalikomos mustáros páccal készült, került még a dobozba zöldbabos rizs, paradicsom, uborka és reszelt sárgarépa is. Így lett komplett ebédem másnapra. Emellé mehet bármi, a lényeg azon van, hogy ízlésesen elrendezzük az ételeket úgy, hogy ne…
Ez a tündéri mini pite forma már régóta arra várt, hogy felavassam. Első alkalommal most egy sós pitével indítok, és merem állítani, hogy a blogon ez lesz a legegyszerűbb sós pite recept. Nagyon szeretek kísérletezni a zöldséges ételekkel. Ez a gombás-túrós-paradicsomos mini pite a ropogós vajas tésztával “húsmentes” is, ráadásul egy könnyebb vacsora is lehet. A gomba a…