Wannabe Chef

Olívabogyós, rozmaringos marinád

A marinád definiálásában Csigó Zita barátnőm segített (Pasztellbarokk blog), aki ételfotós és food stylist, emellett gasztroblogger, munkáival szakácskönyvekben, gasztro- és életmód magazinokban találkozhattok. A marinád lényege két komponens, az egyik az OLAJ, a másik pedig bármi SAVAS összetevő. Ez sokszor ecet, lehet borecet, balzsamecet, keleti jellegű hozzávalók esetében például a finom de nem erős rizsecet, lehet citrom, lime, narancslé, más savasabb gyümölcslé,… Tovább »

Csicseris vegaburger

Erre a mennyei csicseriborsós vegaburgerre @parisbyvegan Instagramján akadtam rá még tavasszal. Kísérleteztem vele párszor és kicsit az ízesítésén is változtattam. A gyerekeken teszteltem először, nagyon édesek voltak, ahogy egyszerre falták mindketten, pedig mostanában inkább quinoából készítem nekik a zöldséges burgereket. Friss, ropogós zöldségek és a hagymás, csicseriborsó íze egyetlen fűszeres vegetáriánus burgerben: tökéletes ebéd vagy vacsora egy finom, puha… Tovább »

Háztáji csemegék: friss, házi sajtkrém

Sajtkrémet akkor készítettem első alkalommal házilag, amikor a 3 éves B. szülinapi tortájával kísérleteztem. A piskótát kókuszcukorral, a krémet pedig bolti mascarpone helyett házi sajtkrémmel és eperrel kevertem, nagyon finom lett! Ehhez a házi sajtkrémhez semmi más nem kell, csak joghurt és nem árt, ha van nálunk otthon egy laza szövésű textília, például egy hagyományos textilpelenka, de tiszta póló… Tovább »

Kuszkusz gyümölcsökkel a karácsonyi asztalon

A karácsonyi menü sokunknál automatikusan ugyanaz minden évben, mondjuk töltött pulyka vagy éppen ami éveken át bevált és ezért nem változtatunk rajta. Nekem nagyon sokáig a mandarinos csirke volt a favorit, aztán  volt egy időszak, amíg ünnepekkor csak halat ettük. Aztán 2 és fél évvel ezelőtt megszületett a kisfiam és azóta egyre kevesebb húst eszünk,… Tovább »

Fűszeres pulykafasírt

Újra előkerültek a receptkönyveim, mert ebben a melegben olyan tompa vagyok, hogy főzés közben képtelen vagyok rögtönözni. Nagyon szeretem a fasírtokat, vegetáriánus változat is készült már a blogra, sok-sok zöldséggel, de most egy pulykahúsból készült fűszeres fasírtot kívántam. A fűszerezést újhagyma, egy citrom frissen facsart leve és reszelt héja, szójaszósz és petrezselyem adja. Kerülhet bele édes chiliszósz is,… Tovább »

Zöldfűszeres vinaigrette-es szendvics a VKF 58. fordulójára

Az 58. VKF Beach Blogger Bistro címen indult, melynek témája zseniális! Bármiben gondolkodhattunk, lehetett sült, főtt, nyers, édes vagy sós, a lényeg az volt, hogy kézben elvihető vagy elcsomagolható legyen és így könnyen fogyasztható. Zöldfűszeres vinaigrette-es szendvics A blogon szeretünk sok zöldséges ételt tesztelni, és nekünk nagyobb kihívás volt az itthon kapható, megreformált “lángos-kolbász” típusú… Tovább »

Háztáji csemegék: petrezselyem pesto

Aki rendszeresen olvassa a blogot, jól tudja, hogy mennyire szeretem a petrezselymet! Imádom frissen, salátában, mártásban  és készült már többször halas recept is a blogra ezzel a zöldfűszerrel. Mifelénk filléreként kapni most a friss petrezselymet és a zellert. Nagymamám ez idő tájt egész nap aprítja a fűszer csokrokat: nagy edényekben mossa át őket, még frissen vagdossa,… Tovább »

Fokhagymás-zöldfűszeres tortellini

Nagyon szeretem ezt a bazsalikomos, petrezselymes tortellinit készíteni és régóta bevált recept itthon. Előfordul, hogy esténként már nincs kedvem sokat babrálni a vacsorával, mert mindenki nyűgös, én pedig a blogommal foglalkoznék inkább, mégis szívesen készítenék egy ízletes, laktató vacsorát, de gyorsan.  Amióta friss zöldfűszeres olivaolajjal készül a tortellini,  elbúcsúztunk a sajtmártástól és az az unalmas ketchup sem kerül rá. Az olívaolajba nemcsak friss fűszernövényeket,… Tovább »

Ricottás sajt muffinsütőben

Mostanában sokat kísérletezem mindenféle fűszerrel, az alapanyagokat is variálom, és ha az újraértelmezett verzió ízei jól harmonizálnak egymással, az már fél siker. Ezt a ricottás sajtot mindenáron a hétvégi családi grillezésen szerettem volna az asztalra tenni. Sajnos a serpenyőben nem állta a gyűrődést (vagyis szétesett). A sajtos tejszínes tészta végül muffinsütőben bírta ki a sütést. Megsütve, majd a tepsiben lehűtve szuper… Tovább »

Friss saláta apró szemű újkrumpliból

Ehhez a salátához tavaly egészen apró újkrumplikat kaptam, s most is ezeket vadászom, mert igazán finom salátát lehet belőle készíteni. A salátába az újkrumpli és a többi zöldség mellé általában nálunk bacon is kerül. A pörcösre pirított szalonna remek ízt ad a salátának (bacon helyett kerülhetnek bele pirított csirkemell csíkok is). Pirítóssal, petrezselymes joghurtmártással igazán pihentető lesz elfogyasztani.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!