Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni,… Tovább »
                
            Ropogós sajtos masni
                  Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni,… Tovább »
                
            
                Ti tettetek újévi gasztro fogadalmat? Nekem 2013-ban végre sikerült rendbe tennem  a receptgyűjteményemet, amibe az eddig össze-vissza kallódó, legalább 300 receptkártyámat, és még annál is több, újságokból kivágott receptemet tudtam rendszerezni. A receptmagazinjaim nagy részét elajándékoztam  – valószínűleg az összes hátralévő életemet a konyhában tölthetném, ha meg szeretném főzni a bennük található finomságokat… Nem terveztem, hogy új… 
                Találtam pár napja egy írtó jó puszedli receptet gigantikus csokis receptgyűjteményemben: csokoládés, könnyű, gyors, nem túl munkás, pár perc alatt megsül, és nagyon finom, pont nekem való. Az olvasztott csokoládéhoz 70%-os narancsos étcsokoládét használtam, ez helyettesíthető egyszerű magas kakaótartalmú étcsokival is, így az öszetevők beszerzésében sincs semmi macera. A lényeg, hogy ne süssük túl a tésztát, figyelni… 
                Már tavaly is gondolkodtam, hogy ki kellene a medvehagymát pogácsában is próbálni, aztán mire nekiveselkedtem volna a nagy feladatnak, elmúlt a medvehagyma szezon… A hétvégén a tettek mezejére sikerült lépnem és elkészült a medvehagymás pogácsa! Eredetileg az volt a tervem, hogy a jól bevált sós-sajtos rúd tésztájába keverek majd felaprított medvehagymát, de szomorúan kellett tapasztalnom,… 
                Az ünnepek alatt csudajó receptet kaptam. A “csokis keksz” névre hallgató édesség annyira vékony és ropogós, hogy nekem már-már csokis chipsre hasonlít. Ropogós csokis keksz, tuile, vagy chips, nekem mindegy is, ez a recept zseniális. Eredetileg tört kakaóbabbal készül, amitől jellegzetesebb lesz az íze, és jóval ropogósabb is lesz. Be kell valljam, most lusta voltam kakaóbabért mászkálni, de… 
                Lehet, hogy elhamarkodott lépés volt a  részemről szerencsehozó malackákat gyártani Szilveszterre a barátoknak, de nem tudtam kiverni a fejemből, hogy a jól bevált, fincsi, sós-sajtos rúd tésztájából malackákat formázzak.... 
                A múltkor, a régi Dr. Oetker receptfüzet kapcsán olyan nosztalgikus hangulatba kerültem, hogy rögtön eszembe is jutott néhány nagyon finom családi sütemény és rágcsálnivaló. Ezek közül egy ez az elronthatatlan, gyorsan elkészíthető, ropogós, de nem száraz sós-sajtos rúd.... 
                Októberben a névnapomon emlékezetes ajándékot kaptam az unokatestvéremtől: Dédnagymamám receptkönyvét. Miután nagyon szeretek sütni és főzni, úgy érezte ennek a könyvnek nálam lesz a legjobb helye. Piros bőrkötés, nyomtatott kiadás, 127 féle kiváló édesség recept és 12 féle befőző recept. Mikor felköszönt, mindig elhalmoz jobbnál jobb meglepetésekkel, de ezt az apró könyvecskét nem bírtam lerakni, egész…