Wannabe Chef

Zöldspárgás rizottó

A spárga vitathatatlanul tavaszi kedvenc nálunk. Ezért a szezonban – ami Magyarországon sajnos elég rövid – gyakran szerepel az asztalon. Ilyenkor a zöldspárga tempurát és ezt a zöldspárga rizottót minden évben elkészítjük; ez amolyan szertartás nálunk. Csak úgy, mint egyik kedvenc bloggerünk a sajtszószt egykoron, mi is először “porból” készítettük a zöldspárgás rizottót, köszönhetően a Knorr több éves, fáradságos… Tovább »

Piknik bento a bento piknikre

A Fahéj magazin felkérésére több bentót is készítettünk a lap tavaszi számába, amely “Bento piknik” címen jelent meg. Célunk volt, hogy egy kis ízelítőt adjunk az olvasóknak arról, hogy mi is a bento, ugyanakkor baráti összejöveteleken, pikniken is bátran fogyasztható bento összeállításokat mutassunk be. Az egyik bentónk ez volt. Gyömbéres-szójaszószos csirkenyársak újhagymával, onigiri és mini mozarella-koktél paradicsom nyársak… Tovább »

Füstölt lazacos, omlettes temari sushi

Magyarországon sok ember számára (majdnem) egyenlőség jel van a sushi és a nyers hal, illetve a sushi tekercsek, vagyis makizushi és a nigiri között. Holott a sushin/sushiban nem feltétlenül van nyers hal és a sushik formavilága is rendkívül változatos. Itt van pl. ez a kerek kis rizsgolyó, amely tetején ezúttal füstölt lazac és vékony csíkokra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!