Nagyon várom már a nyarat, az igazi nyarat. Szeretnék végre házi gyümölcsös jégkrémeket készíteni nyári gyümölcsökből, és szezonális zöldségekből sütni a kertben valami finomat. Kicsit kornyadozunk még mindannyian a családban, úgy érzem, de ilyenkor a gyümölcsökből és zöldségekből készült hűsítő smoothie-k meghozzák a hangulatom és felfrissítenek. Tavasszal gyakran iszom smoothie-t a délelőtti órákban és mivel van gyümölcscentfirugám, juice-t is… Tovább »
Banános almás zöld smoothie
Nagyon várom már a nyarat, az igazi nyarat. Szeretnék végre házi gyümölcsös jégkrémeket készíteni nyári gyümölcsökből, és szezonális zöldségekből sütni a kertben valami finomat. Kicsit kornyadozunk még mindannyian a családban, úgy érzem, de ilyenkor a gyümölcsökből és zöldségekből készült hűsítő smoothie-k meghozzák a hangulatom és felfrissítenek. Tavasszal gyakran iszom smoothie-t a délelőtti órákban és mivel van gyümölcscentfirugám, juice-t is… Tovább »

Apróra vágott, lédús fehérkáposzta és répa egy kis lilahagymával, ízletes fűszeres joghurttal… Szeretem a házilag is elkészíthető finomságokat, ez pedig különösen jól sikerült. Erről a káposztasalátáról az egyik gyorsétterem salátája jutott az eszembe, amit egy ideje már köretként kínálnak. Nagyon laktató, és ha robotgéppel készítjük, akkor pillanatok alatt össze lehet dobni ebédre vagy vacsorára. Nagyon szeretem, volt…
Ha nagyzolni akarnék, írhattam volna, hogy paradicsom carpaccio, vagy paradicsom sashimi, bár azon kívül, hogy a paradicsomok vékony karikákra vannak vágva semmi köze se a bélszínből készült carpaccio-hoz, se a sashimihez. Színponpásnak viszont színpompás, ezért maradjunk az eredeti elnevezésnél. 🙂 Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, csak úgy, mint ez a pillanatok alatt összedobható, de…
Sokáig idegenkedtem a tofutól, de az utóbbi időben több izgalmas receptet is találtam, s azóta többféleképpen is elkészítettem. Sokan nem szeretik a fűszeres ételeket, és azt hihetnénk, hogy a gyerekek sem eszik, pedig kisfiam, B. már egészen korán szívesen evett pikáns fogásokat, mint például a tofut, apró falatokban. Ez az étel a quinoa salátával nagyon laktató, finom, tápláló és egészséges. Ha…
Izgalmas szezonális receptekkel, dekortippekkel jelenik meg november 26-án a Fahéj magazin ünnepi száma. Az a megtiszteltetést ért minket, hogy ismét felkérést kaptunk, vegyünk részt a lap munkájában. A tavaszi bento összeállításunk és a nyári vegetáriánus grill receptek után most izgalmas, és változatos, sós és édes gesztenyeliszttel készült ételeket találtok tőlünk a téli Fahéjban. Egyre több ismerősömtől hallom, hogy áldozatául…
A februári cukor- és édességmentes hónap második hete nehezebben ment, mint az első. Többször éreztem, hogy pótolnom kell valamivel az édességet. Jobb ezeket a helyzeteket elkerülni, de ha nem sikerül, ilyenkor jöhet az aszalt gyümölcs (leginkább mazsolát ettem), a frissen facsart/centrifugázott édesebb zöldséglevek (nálunk a répalé és a céklalé fogyott gyakrabban) és a “megmentő” cukormentes palacsinta. A kávét első héten…
Januárban, mikor nagy örömünkre túlléptük az 1000 fős tábort, arról írtunk, milyen újdonságokat tervezünk a blogra ebben az évben: az ötletes, könnyen elkészíthető finomságokon túl még több egészséges receptet fogunk megosztani veletek és szeretnénk még többször gondolni a vegákra és a vegánokra is. Januárban készült a blogra egy vegán málnás muffin és egy cukormentes banános palacsinta is, ezekről az elmúlt hetekben már…
A háztáji csemegék sorozat indulása után közvetlenül különleges ajándékot kaptam. Andi barátnőm, mindig meglep valamivel, amikor találkozunk. Egy természetgyógyász öröknaptárat hozott, 365 jó tanáccsal, amit még ő is nagymamájától kapott. Úgy gondoltam, hogy ez lesz az alapja ennek a háztáji csemegék bejegyzésemnek, és megosztom veletek a legérdekesebbeket, különösen a téli hónapok praktikáit, amit a következő hetekben hasznosítani tudtok. A…