Tavasz van, és ezt onnan érzem, hogy B.-vel egyre többet mászkálunk el itthonról és egyre több ideig tudunk kint maradni a szabadban. Kora tavasszal egy kisebb csomagot viszünk magunkkal, mini szedvicsekkel, gyümölcsökkel, de nyáron előfordul, hogy útra kelünk és egy egész napra “kiköltözünk” mondjuk a Molnár-szigetre, esetleg az Állatkertbe vagy a Kopaszi gátra, ami innen a… Tovább »
Kuszkusz mandulatejjel és aszalt sárgabarack pürével
Tavasz van, és ezt onnan érzem, hogy B.-vel egyre többet mászkálunk el itthonról és egyre több ideig tudunk kint maradni a szabadban. Kora tavasszal egy kisebb csomagot viszünk magunkkal, mini szedvicsekkel, gyümölcsökkel, de nyáron előfordul, hogy útra kelünk és egy egész napra “kiköltözünk” mondjuk a Molnár-szigetre, esetleg az Állatkertbe vagy a Kopaszi gátra, ami innen a… Tovább »

A sárgabarack szezonjának lassan már vége, de én nem bánom, mert mifelénk most kapni a legszebbeket, a legolcsóbban, ellenben a pár héttel ezelőtti kőkemény, duplaárasnál. Nagymamám 82 éves korához képest még mindig sürög-forog, ezen a héten megállás nékül főzi be a lekvárt a sárgabarackból. Ilyenkor mindig megkapom a legszebbeket egy külön tányéron. Ezekből a puha, édes sárgabarackokból készült ez a…