Wannabe Chef

Szilveszteri receptajánló

Összegyűjtöttem néhány bevált sós parti receptet a blogról és más blogokról is nektek. Találtok közöttük pogácsákat, sós falatkákat, mártogatósokat, bruschetta recepteket és sós pitéket is. Ha szilveszteri partira készültök, böngésszétek őket, ezekből biztosan tudtok majd választani.  Mártogatósok   Szilveszterkor egy krémes partifalat sem hiányozhat az asztalról. Próbáljátok ki a diós lencsepástétomot, a tonhalkrémes-olívás és szardíniás-kapris mártást vagy… Tovább »

Ropogós sajtos masni

  Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni,… Tovább »

Háztáji csemegék: vegán magos kréker

Ezek a gluténmentes, vegán magos kekszek szuper vendégvárók. Ropogtatnivalónak és mártogatósnak is kiválóak. Amikor kevertem a krékerek magos, narancsos, mandulalisztes tésztáját, türelmetlenül vártam mi sül ki ebből a sós-édes ízből. Pont összhangban van a magok sós íze a juharsziruppal. Nagyon finom lett. Szükség van minél több fajta magra, én az eredeti receptúrán változtattam kicsit, mert kendermag helyett napraforgómagot használtam, így… Tovább »

Medvehagyma krémes kiflik

Nálunk már a hóvirág elvirágzott, valahol már az ibolya nyílik, a tulipánok bimbója pattanásig feszült és már vagy két hete árulják a medvehagymát, úgyhogy vitathatalanul ITT A TAVASZ! Sajnos a medvehagyma szezon mindig nagyon rövid, ezért nem nagyon van időnk és alkalmunk kisérletezgetni ezzel a nagyon jó kis növénnyel, de talán nem is annyira kell… Tovább »

Gasztro fogadalmak és zöldséges sajtszószos mini pite

Ti tettetek újévi gasztro fogadalmat? Nekem 2013-ban végre sikerült rendbe tennem  a receptgyűjteményemet, amibe az eddig össze-vissza kallódó, legalább 300 receptkártyámat, és még annál is több, újságokból kivágott receptemet tudtam rendszerezni. A receptmagazinjaim nagy részét elajándékoztam  – valószínűleg az összes hátralévő életemet a konyhában tölthetném, ha meg szeretném főzni a bennük található finomságokat… Nem terveztem, hogy új… Tovább »

Serpenyőben sült pácolt csirke

A születésnapi blogbejegyzés óta folyamatosan kapjuk tőletek a visszajelzéseket, hogy a blogot leginkább az ötletes, inspiráló receptek és az édességek miatt olvassátok. Visszanézve a blogot, gyakorlatilag egy hónapja nem is készült a blogra sós recept, ráadásul szegény pácolt csirkét már legalább 2 hete beharangoztuk a Facebookon…. itt volt hát az ideje egy zöldköretes, serpenyőben sült pácolt… Tovább »

Sajtos tejszínes mini lepény baconnel, omlós tésztában

A sós quiche-k és mini lepények időszakát élem. Úgy érzem, ez most minden alkalomra jó nekünk. Melegen, frissen vacsorára, és legutóbb hidegen is klassz volt reggelire. Most egy születésnapi összejövetelre készítettem apró mini lepényeket. Ugyanúgy, mint kedvenc sós zöldséges quichem, ez a mini lepény is omlós tésztával készült. A tésztát muffin formákban sütöttem ki, és miután… Tovább »

Juhtúrós, medvehagymás pogácsa

Már tavaly is gondolkodtam, hogy ki kellene a medvehagymát pogácsában is próbálni, aztán mire nekiveselkedtem volna a nagy feladatnak, elmúlt a medvehagyma szezon… A hétvégén a tettek mezejére sikerült lépnem és elkészült a medvehagymás pogácsa! Eredetileg az volt a tervem, hogy a jól bevált sós-sajtos rúd tésztájába keverek majd felaprított medvehagymát, de szomorúan kellett tapasztalnom,… Tovább »

Tavaszi zöldséges quiche

Múlt héten francia főzőkurzuson jártam, mert imádom a francia ételeket, nagyon sokoldalú a konyhájuk…. A francia konyha hagyományos étele a quiche, aminek alapja a klasszikus vajas tészta. Helyette használható leveles tészta is, de az nem lesz olyan finom omlós. Ebbe kerül az aktuális zöldség, vagy hús majd a tejszínes sajtos krém. Lehet sós, de akár édes változat… Tovább »

Diós lencsepástétom és zöldfűszeres sajtkrémgolyók

A lencse nagyon sokoldalúan elkészíthető, bár sokan legtöbbször csak levesben, vagy főzelék formájában fogyasztják. Érdemes salátában is kipróbálni, vagy éppen pirítósra kenve, lencsepástétomként. Csemege uborkával, pritamin paprikával, vagy éppen illatos lilahagyma szeletekkel isteni és még a vegák is nyugodtan megehetik! Szilveszterkor egy sajtos krémes partifalat sem hiányozhat az asztalról. Számos olyan hozzávaló létezik (ilyen a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!