Wannabe Chef

Mézes kuszkusz szilvás-vörös áfonyás gyümölcsszósszal

A kuszkusz nagy találmány: villámgyorsan kész és a salátáktól kezdve, a desszertekig mindenféle ételt el lehet vele készíteni. Körülbelül 10 perc alatt megfő, és az édes ételekhez is nagyon jól illik. A tejbe méz került, kísérőnek pedig egy izgalmas gyümölcsszósz készült: aszalt szilvából, aszalt áfonyából, narancsból turmixoltam mártást és fahéjat tettem még bele. Ez a meleg gyümölcsszósz olyan a tejben… Tovább »

Édes krémes reggeli joghurt

Ha választanom kellene reggelire egy sajtos-sonkás szendvics, és egy csinos csokoládés croissant között, bevallom biztos az utóbbit szeretném. Nem tagadom, édes szájú vagyok, ezért is dobtam fel a szokásos reggeli joghurtomat. Most görög joghurtot vettem, abba zabpehely, vad vörös áfonyalekvár is került. Beledobtam egy ringlót is és megszórtam pár szem csokoládés drazséval, én az apró szemű mazsolás drazsét szeretem, de ha a… Tovább »

Kétféle gyümölcsös zabpelyhes morzsa

A zabpelyhes morzsára az utóbbi időben annyira rákattantam, hogy múlt héten meggyel, áfonyával és szilvával is elkészítettem. Kedvenc zöldségesemnél csak japán szilvát kaptam, a meggy és az áfonya szezonja már rég lement.  De ez engem cseppet sem zavar, hiszen ennek az édességnek pont az a lényege, hogy nem kell hozzá friss gyümölcs, lehet befőttből, fagyasztott gyümölcsökből is készíteni. Gyümölcsös édességekből… Tovább »

Reggeli csekélység: rusztikus szilvás pite

Nagymamám már a harmadik adag szilvalekvárját főzi be, és ezt olyan lelkesedéssel teszi, hogy most én is kedvet kaptam a szilvázáshoz. Bár bevallom, mindeddig nem alakult ki semmilyen kötődésem a szilvához, most mégis muszáj volt kezdenem valamit azzal a rengeteg szilvával, ami már jó ideje ott üdült egy nejlonzacskóban a hűtőben. Úgy gondoltam egy szilvás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!