Wannabe Chef

Szilveszteri receptajánló

Összegyűjtöttem néhány bevált sós parti receptet a blogról és más blogokról is nektek. Találtok közöttük pogácsákat, sós falatkákat, mártogatósokat, bruschetta recepteket és sós pitéket is. Ha szilveszteri partira készültök, böngésszétek őket, ezekből biztosan tudtok majd választani.  Mártogatósok   Szilveszterkor egy krémes partifalat sem hiányozhat az asztalról. Próbáljátok ki a diós lencsepástétomot, a tonhalkrémes-olívás és szardíniás-kapris mártást vagy… Tovább »

Klasszikus gyümölcskenyér

A karácsonyt megelőző hetekben igyekszem nagyjából kétnaponta friss posztokkal segíteni nektek a készülődést és az Instagram oldalamon is sok inspirációt találtok. Rengeteg finom sütemény receptje várakozik még a blogomra, bízom benne, hogy a legtöbbet sikerül is megírnom karácsony előtt. Hamarosan kikerül egy újabb poszt, amiben összegyűjtöttem nektek a legtöbb gasztroajándékom, ünnepi menüm és karácsonyi süteményem receptjét. A saját blogomról és más külföldi gasztroblogokról is böngésztem, így majd könnyen tudtok… Tovább »

Muci poszt: Cookie

Ági a húgom és barátnőm. Rengeteg közös élményünk van és sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Imádom vicces, határozott stílusát. Férjével nagy hobbi-gourmet-k: szabadidejükben szeretnek együtt főzni, kísérletezni az ízekkel és arra gondoltam, miért ne mutathatnám meg nektek is az ő gasztronómiai csodáikat?  Muci receptjeit, élményeit láthatjátok, olvashatjátok mostantól új sorozatban a blogon. Ezt a receptet egy nagyon kedves lánytól… Tovább »

Aszalt gyümölcsös energiagolyók

A napokban készült ez az energiagolyó, amit anyák napi desszertnek készítettem a Nők Lapja Café oldalára. Került fel már a blogra energiagolyó recept korábban, ez most kicsit más, több aszalt gyümölcs került bele, és a mogyorót magam pirítottam és daráltam krémesre a robotgépben. Alapvetően semmi más hozzávalóra nincs szükség hozzá (mogyoró és dió, illetve kevés aszalt… Tovább »

Ropogós sajtos masni

  Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni,… Tovább »

Zabos, áfonyás, kesudiókrémes kekszek

Van úgy, hogy egy szakácskönyv annyira inspirál minket, hogy legszívesebben az összes receptet kipróbálnánk belőle. Így vagyok én a Green Kitchen Stories két szakácskönyvével (The Green Kitchen és Green Kitchen Travels), már sok finomságot készítettem belőlük – például  juice-t, vöröslencsés burgert, kesudiókrémet , chia pudingot és krékert is. A fotók, a receptek mind-mind nagyon inspirálóak. Ez a bejegyzés lesz az… Tovább »

Gesztenyelisztes keksz csokoládéval

  Nektek mi a kedvenc süteményetek? Ha engem kérdeznétek, azt hiszem, egy finom csokoládétorta, egy illatos banánkenyér, és egy ropogós csokis keksz ott lenne az én TOP 5-ös listámon. Szeretem őket készíteni is, mert évek óta van mindegyikhez egy-egy bevált receptem, és a “fáradozásért” cserébe mindig dícséret jár a vendégektől vagy éppen a családomtól. Ez a csokis keksz másfél évvel ezelőtt készült először egy fotózásra, aminek… Tovább »

Csokoládés püspökkenyér

Ennek a karácsonyi ehető ajándéknak a különlegessége, hogy csak tojásfehérje szükséges hozzá és ettől belül légiesen könnyű tésztája lesz, ráadásul hihetetlenül gyorsan el is készül. Bármilyen aszalt gyümölcsöt, akár durvára tört olajos magvakat, csokoládét is bele lehet szórni, csak az ízlésünk szab határt. A tetejét vízgőz felett megolvasztott csokoládéval is megcsurgathatjuk (legközelebb így készítem), majd megszórhatjuk mandulával. Érdemes… Tovább »

Narancsos cupcake fahéjas krémmel

Ezt a fahéjas, narancsos habos krémes cupcake-et már olyan régen beharangoztuk, de valamiért a poszt mindig elmaradt. Ezért aki már régóta követi a wannabe chefet, annak a fotó ismerős lehet. Eltelt egy kis idő, mire ismét elkészítettem, de a ünnepek közeledtével most megsütöttem újra, és igazán jó döntés volt, mert fantasztikusra sikerült. A narancs és a fahéj illata és íze… Tovább »

Gesztenyeliszt és Fahéj magazin, 2013 tél

Izgalmas szezonális receptekkel, dekortippekkel jelenik meg november 26-án a Fahéj magazin ünnepi száma. Az a megtiszteltetést ért minket, hogy ismét felkérést kaptunk, vegyünk részt a lap munkájában. A tavaszi bento összeállításunk és a nyári vegetáriánus grill receptek után most izgalmas, és változatos, sós és édes gesztenyeliszttel készült ételeket találtok tőlünk a téli Fahéjban. Egyre több ismerősömtől hallom, hogy áldozatául… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!