Wannabe Chef

Empanadas (hússal töltött batyuk)

Mióta egy spanyol tapas bár lett a kedvenc éttermünk,  azóta többször készítek otthon spanyol tapasokat. Ezek a tapasok sok szempontból fantasztikusak: néha a legközönségesebb dolgokból is kialakulhat valami csodálatos és elkészítésük is nagyon egyszerű. Tapasokra volt már több recept is a blogon, de a húsos batyukról még nem készült bejegyzés. Legutóbb egy családi születésnapra sütöttem egy egészen tetemes mennyiséget, ezért az alábbi… Tovább »

Csokoládés mini cupcake

Cupcake mániánk nem múlik. Ezért ha van egy kis szabadidőnk, szívesen sütünk és díszítegtünk cupcaket. Ez a nap pont ilyen volt. Kevertünk is csokis tésztát, és kevesebb mint 1 óra alatt kész is lett az illatos süteményünk. A csokoládés cupcake tetejére csokolédékrémes topping került, amit csokiforgáccsal díszítettünk, de ezeket az ennivaló tortácskákat csokidarával is lehet díszíteni. Folytatás és… Tovább »

Fűszeres sajtos keksz

Az a meglátásom, hogy mindenkinek megvan a jól bevált, kedvenc sós sütije, amit nagy örömmel készít a családi eseményekre. Anyósom sós rudakat süt, ami percek alatt elfogy, sógornőm sajtos kosárkákat (nyami!), tesóm pedig eszméletlen jó pogácsát, amire hiába kaptam receptet, egyszerűen képtelen vagyok olyan finomra és puhára sütni, mint ő… Az én kedvenc klasszikusom ez… Tovább »

Epres-joghurt muffin

Kedvenc munkahelyemen volt egy lelkes recepciós, aki mindig a kedvünkben járt. Egy napon, mikor éppen rengeteg szabadideje volt, a fél cégnek lefénymásolt egy 100 oldalas muffin receptgyűjteményt: készített az elejére tartalomjegyzéket, bespirálozta, fűzött hozzá céglogós előlapot és hátoldali keményborítót is. Habár a benne található muffin receptek negyedét sem sütöttem meg az elmúlt 10 évben, de valahogy ez a gyűjtemény nagyon hozzám… Tovább »

Sajtos tejszínes mini lepény baconnel, omlós tésztában

A sós quiche-k és mini lepények időszakát élem. Úgy érzem, ez most minden alkalomra jó nekünk. Melegen, frissen vacsorára, és legutóbb hidegen is klassz volt reggelire. Most egy születésnapi összejövetelre készítettem apró mini lepényeket. Ugyanúgy, mint kedvenc sós zöldséges quichem, ez a mini lepény is omlós tésztával készült. A tésztát muffin formákban sütöttem ki, és miután… Tovább »

Party kaja keleties köntösben: gyoza

Sok kedvenc party kajám van kezdve anyukám női kisujj nagyságú party töltött káposztájától a spanyol tapaszokon át egészen a kelet-ázsiai falatkákig (finger food-ig), de a gyoza (ejtsd: gjóza, az étel eredetéről, variációiról a recept után írok) az, amit bármikor, bárhol szívesen megeszek és véleményem szerint a legtöbb magyarnak is bejön(ne). Még mindenkinek ízlett, aki eddig… Tovább »

Ropogós zellersaláta, pirított dióval

Hiszem azt, hogy pár izgalmas recepttel be lehet csalni egy kicsivel több zöldséget a családi menübe. Nem teszek fogadalmat, hogy “mától vacsorára csak salátát” de nem is ez a cél, hanem az, hogy az arányokon módosítsunk.  Valamiért eddig mindig kikerültem a zöldségespultnál a zellergumót, ha arra került a sor, hogy salátát készítsek, pedig megtalálható benne  számos vitamin és nyomelem. Salátavacsoránkat ezért egy kis… Tovább »

Csokoládés mini muffin ehető csillámporral

Ehhez a mini muffinhoz Kopenka és az ő gyönyörűséges tündértortácskái csináltak nekem óriási kedvet. Lehetséges, hogy kevesen ismeritek őt, de pár héten belül ki fog derülni itt a blogon ki ő, és milyen apropóból találkoztunk vele. Ezek a csillámos sütik most egy farsangi házibuliba készültek. A mini muffinok tetején csokoládés krém és ehető csillám volt, amit még egy nagyon kedves… Tovább »

Expressz lepény paradicsommal, sajttal és baconnel

Ez a recept egy jolly joker a túlórás, rohangálós estékre. Emlékszem, mikor előszőr készítettem: semmi nem volt itthon, csak pár szem paradicsom, bacon (nálunk az előre felkockázott verzió mindig van otthon), és sajt. Márványsajt passzol hozzá, amit frissen, sütés után szórok rá. Aki nem kedveli ezt a változatot, mozzarellával vagy fetasajttal is kipróbálhatja. A ruccolát a langyos tésztára tépkedem,… Tovább »

Csirkés baconos pite, juhtúrós zöldfűszeres tésztában

Van az almás, a körtés, a meggyes, aztán ott van a kedvenc szilvásom. Ez egy kicsit más, de őrült finom: a tésztája roppant egyszerű, juhtúróval készül, a töltelék pedig csirkemellel, sajtkémmel, tejszínnel, egy kis zöldfűszerrel és baconnal. Ez a csirkés pite, juhtúrós tésztában, aminek receptje anyósomtól származik. Ő egyébként zseniális reformételeket készít és istenien főz…. Aki nem szeretne a tésztával bíbelődni, vehet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!