Wannabe Chef

Gasztro fogadalmak és zöldséges sajtszószos mini pite

Ti tettetek újévi gasztro fogadalmat? Nekem 2013-ban végre sikerült rendbe tennem  a receptgyűjteményemet, amibe az eddig össze-vissza kallódó, legalább 300 receptkártyámat, és még annál is több, újságokból kivágott receptemet tudtam rendszerezni. A receptmagazinjaim nagy részét elajándékoztam  – valószínűleg az összes hátralévő életemet a konyhában tölthetném, ha meg szeretném főzni a bennük található finomságokat… Nem terveztem, hogy új… Tovább »

Brokkolis mesetészta tipegőknek

Mára elfogadtam, hogy B. nem eszi a húst. 11 hónapos kora után egyszer csak eltolta magától és azóta köszöni, nem kéri. Egy ideig próbálkoztam nála, de beláttam, hogy a legjobb, ha ezt mindennemű ellenkezés nélkül megértjük egy babánál. Helyettesíthetjük az adott fogást valami más, hasonló tápértékűvel, de ne akarjunk szavakkal meggyőzni egy babát az adott ételről…. Tovább »

Gesztenyeliszt és Fahéj magazin, 2013 tél

Izgalmas szezonális receptekkel, dekortippekkel jelenik meg november 26-án a Fahéj magazin ünnepi száma. Az a megtiszteltetést ért minket, hogy ismét felkérést kaptunk, vegyünk részt a lap munkájában. A tavaszi bento összeállításunk és a nyári vegetáriánus grill receptek után most izgalmas, és változatos, sós és édes gesztenyeliszttel készült ételeket találtok tőlünk a téli Fahéjban. Egyre több ismerősömtől hallom, hogy áldozatául… Tovább »

Háztáji csemegék: lekváros házi burgonyás nudli

Nálam a nyár mindig kicsit visszaidézi a nagymama konyháját és főztjét. A nyári gyümölcsszedéseket és lekvárfőzést, a leveseket, a főzeléket, a szörpöket, a magyaros ízeket, a kovászos uborkát…. igazi háztáji csemegék! És ilyen a szilvásgombóc is, ami helyett mi leginkább lekváros nudlit készítünk itthon. Idén már kétszer is készítettem friss eperlekvárral, amit Anyukám főzött be nekünk. Ez a lekvár isteni finom és megígérem,… Tovább »

Húsmentes mini pite gombával és túróval

  Ez a tündéri mini pite forma már régóta arra várt, hogy felavassam. Első alkalommal most egy sós pitével indítok, és merem állítani, hogy a blogon ez lesz a legegyszerűbb sós pite recept. Nagyon szeretek kísérletezni a zöldséges ételekkel.  Ez a gombás-túrós-paradicsomos mini pite a ropogós vajas tésztával “húsmentes” is, ráadásul egy könnyebb vacsora is lehet. A gomba a… Tovább »

Háztáji csemegék: Foszlós kalács és házi kuglóf Fáni Mamától

  Régen volt már a háztáji sorozatban blogbejegyzés, itt volt hát az ideje egy igazi háztáji csemegének. A napokban, mikor húsvéti finomságok után lapozgattam a régi receptkönyvemben, rátaláltam Fáni Mama foszlós kalács receptjére. Dédnagymamámat még ismertem, sok emlékem van róla, de a kalácsára már nem emlékszem, ezért ma megsütöttem. Elképesztő tészta született belőle, s mikor végre kisült,… Tovább »

Cukkínis spagetti pirított bacon szalonnával

A spagetti cukkínivel, krémsajtos mártással és pörcösre pirított bacon szalonnával készült. Szuper hétköznapi tésztaétel! Én a cukkínit vékonyra szeletelve szeretem, amit aztán mindenütt bevon a finom tejszínes-sajtos mártás és a parmezán keveréke. Aki vegetáriánus, kihagyhatja a bacont, és ízesítheti a cukkínit kakukkfűvel!... Tovább »

Zöldséges paradicsomszósz, pulykahússal és durumtésztával

Imádok tésztaételekkel kísérletezni. Ez egy nagyszerű recept azoknak, akik nem szeretik a zöldségeket: valamennyit bele lehet rejteni a paradicsomszószba. Annabel zöldséges paradicsomszószához pulykahúst pirítottam és az egészhez durumtésztát főztem. A paradicsompürével és a répával  kiváló zöldséges szószt kaptam, amit a pirított pulykahús koronáz meg! Laktató, könnyű és szaftos! Nagyon könnyű, mert nincs benne sok fűszer (a petrezselyem jolly joker), aki… Tovább »

Leves, ami már szinte egytálétel: tantan men

“Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig ugyan azokat az ételeket együk”-szokta mondani Jamie Oliver (és milyen igaza van!), ezért szoktunk kísérletezgetni és kipróbálni új ízeket, új ételeket. Megéri! Itt van pl. ez a gazdag leves, ami már szinte nem is leves, hanem egytálétel! Van benne sok tészta, hús és zödség is, ezen kívül rendkívül… Tovább »

Fokhagymás-zöldfűszeres tortellini

Nagyon szeretem ezt a bazsalikomos, petrezselymes tortellinit készíteni és régóta bevált recept itthon. Előfordul, hogy esténként már nincs kedvem sokat babrálni a vacsorával, mert mindenki nyűgös, én pedig a blogommal foglalkoznék inkább, mégis szívesen készítenék egy ízletes, laktató vacsorát, de gyorsan.  Amióta friss zöldfűszeres olivaolajjal készül a tortellini,  elbúcsúztunk a sajtmártástól és az az unalmas ketchup sem kerül rá. Az olívaolajba nemcsak friss fűszernövényeket,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!