Ti tettetek újévi gasztro fogadalmat? Nekem 2013-ban végre sikerült rendbe tennem a receptgyűjteményemet, amibe az eddig össze-vissza kallódó, legalább 300 receptkártyámat, és még annál is több, újságokból kivágott receptemet tudtam rendszerezni. A receptmagazinjaim nagy részét elajándékoztam – valószínűleg az összes hátralévő életemet a konyhában tölthetném, ha meg szeretném főzni a bennük található finomságokat… Nem terveztem, hogy új… Tovább »
Gasztro fogadalmak és zöldséges sajtszószos mini pite
Ti tettetek újévi gasztro fogadalmat? Nekem 2013-ban végre sikerült rendbe tennem a receptgyűjteményemet, amibe az eddig össze-vissza kallódó, legalább 300 receptkártyámat, és még annál is több, újságokból kivágott receptemet tudtam rendszerezni. A receptmagazinjaim nagy részét elajándékoztam – valószínűleg az összes hátralévő életemet a konyhában tölthetném, ha meg szeretném főzni a bennük található finomságokat… Nem terveztem, hogy új… Tovább »

Mára elfogadtam, hogy B. nem eszi a húst. 11 hónapos kora után egyszer csak eltolta magától és azóta köszöni, nem kéri. Egy ideig próbálkoztam nála, de beláttam, hogy a legjobb, ha ezt mindennemű ellenkezés nélkül megértjük egy babánál. Helyettesíthetjük az adott fogást valami más, hasonló tápértékűvel, de ne akarjunk szavakkal meggyőzni egy babát az adott ételről….
Izgalmas szezonális receptekkel, dekortippekkel jelenik meg november 26-án a Fahéj magazin ünnepi száma. Az a megtiszteltetést ért minket, hogy ismét felkérést kaptunk, vegyünk részt a lap munkájában. A tavaszi bento összeállításunk és a nyári vegetáriánus grill receptek után most izgalmas, és változatos, sós és édes gesztenyeliszttel készült ételeket találtok tőlünk a téli Fahéjban. Egyre több ismerősömtől hallom, hogy áldozatául…
Nálam a nyár mindig kicsit visszaidézi a nagymama konyháját és főztjét. A nyári gyümölcsszedéseket és lekvárfőzést, a leveseket, a főzeléket, a szörpöket, a magyaros ízeket, a kovászos uborkát…. igazi háztáji csemegék! És ilyen a szilvásgombóc is, ami helyett mi leginkább lekváros nudlit készítünk itthon. Idén már kétszer is készítettem friss eperlekvárral, amit Anyukám főzött be nekünk. Ez a lekvár isteni finom és megígérem,…
Ez a tündéri mini pite forma már régóta arra várt, hogy felavassam. Első alkalommal most egy sós pitével indítok, és merem állítani, hogy a blogon ez lesz a legegyszerűbb sós pite recept. Nagyon szeretek kísérletezni a zöldséges ételekkel. Ez a gombás-túrós-paradicsomos mini pite a ropogós vajas tésztával “húsmentes” is, ráadásul egy könnyebb vacsora is lehet. A gomba a…
Régen volt már a háztáji sorozatban blogbejegyzés, itt volt hát az ideje egy igazi háztáji csemegének. A napokban, mikor húsvéti finomságok után lapozgattam a régi receptkönyvemben, rátaláltam Fáni Mama foszlós kalács receptjére. Dédnagymamámat még ismertem, sok emlékem van róla, de a kalácsára már nem emlékszem, ezért ma megsütöttem. Elképesztő tészta született belőle, s mikor végre kisült,…
A spagetti cukkínivel, krémsajtos mártással és pörcösre pirított bacon szalonnával készült. Szuper hétköznapi tésztaétel! Én a cukkínit vékonyra szeletelve szeretem, amit aztán mindenütt bevon a finom tejszínes-sajtos mártás és a parmezán keveréke. Aki vegetáriánus, kihagyhatja a bacont, és ízesítheti a cukkínit kakukkfűvel!...
Imádok tésztaételekkel kísérletezni. Ez egy nagyszerű recept azoknak, akik nem szeretik a zöldségeket: valamennyit bele lehet rejteni a paradicsomszószba. Annabel zöldséges paradicsomszószához pulykahúst pirítottam és az egészhez durumtésztát főztem. A paradicsompürével és a répával kiváló zöldséges szószt kaptam, amit a pirított pulykahús koronáz meg! Laktató, könnyű és szaftos! Nagyon könnyű, mert nincs benne sok fűszer (a petrezselyem jolly joker), aki…
“Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig ugyan azokat az ételeket együk”-szokta mondani Jamie Oliver (és milyen igaza van!), ezért szoktunk kísérletezgetni és kipróbálni új ízeket, új ételeket. Megéri! Itt van pl. ez a gazdag leves, ami már szinte nem is leves, hanem egytálétel! Van benne sok tészta, hús és zödség is, ezen kívül rendkívül…
Nagyon szeretem ezt a bazsalikomos, petrezselymes tortellinit készíteni és régóta bevált recept itthon. Előfordul, hogy esténként már nincs kedvem sokat babrálni a vacsorával, mert mindenki nyűgös, én pedig a blogommal foglalkoznék inkább, mégis szívesen készítenék egy ízletes, laktató vacsorát, de gyorsan. Amióta friss zöldfűszeres olivaolajjal készül a tortellini, elbúcsúztunk a sajtmártástól és az az unalmas ketchup sem kerül rá. Az olívaolajba nemcsak friss fűszernövényeket,…