Wannabe Chef

Cukkinis pogácsa

Gyerekkoromban a cukkini nekem amolyan “brokkolis” zöldség volt, amit nem lehet másképp elkészíteni, csak rántva és csőben sütve. Szerencsére azóta már sok minden változott: ma már hideg krémlevesként is készítik, sőt cukkinis spagettinek is. Stahl Judit pedig feltalálta a kapros cukkimártás változatot, amit azóta számtalanszor elkészítettem. Ezt a cukkinis pogácsát most sütöttem első alkalommal, és eszméletlen jól sikerült. A recept 8 pogira szól,… Tovább »

Empanadas (hússal töltött batyuk)

Mióta egy spanyol tapas bár lett a kedvenc éttermünk,  azóta többször készítek otthon spanyol tapasokat. Ezek a tapasok sok szempontból fantasztikusak: néha a legközönségesebb dolgokból is kialakulhat valami csodálatos és elkészítésük is nagyon egyszerű. Tapasokra volt már több recept is a blogon, de a húsos batyukról még nem készült bejegyzés. Legutóbb egy családi születésnapra sütöttem egy egészen tetemes mennyiséget, ezért az alábbi… Tovább »

Egy igazi kánikulakaja: ázsiai hideg tésztasaláta

Örök dilemma, hogy mit együnk ebben a hőségben. Már, ha egyáltalán van kedve az embernek enni… Ez a tésztasaláta nagyon gyorsan elkészíthető, tápláló és kellőképpen pikáns a sós-savanykás öntettel, arról nem is beszélve, hogy már a látványa is szemet gyönyörködtető! Mivel hideg egytálétel, nem kell attól tartanunk, hogy még csak jobban melegünk lesz utána. Amíg a… Tovább »

wannabe chef tart piros gyümölcsökkel

Amikor szombaton elkezdtem készíteni ezt a tart-ot (vagy pie-t, ki-minek nevezi), még nem sejtettem, hogy mekkora sikere lesz.  Úgy döntöttem, hogy nem a szokásos kerek piteformában sütöm, hanem abban a téglalap alakú alumínium tálcában, amit a papírboltban vettem. Két tart készült, és bár nem voltunk rá, csak öten, nagyon gyorsan elfogyott. Az omlós pie tészta… Tovább »

Calzone a családnak

A múlt vasárnapi születésnapozásra calzonet készítettem, sok-sok sajttal, koktélparadicsommal és friss bazsalikommal.  A  nagyobb családi összejövetelek előtt nem mindig tudok igazán elmélyülni a főzésben, mivel a fiúk erőteljes húsevők, ezért leginkább szimpla “rántott húsos” menüre vágynak (mindenféle  extra nélkül).  Ami nekem fontos volt, hogy sok legyen, jól lakjanak vele, és a megszokott ízek mellett valami új is kerüljön az asztalra… Tovább »

Expressz lepény paradicsommal, sajttal és baconnel

Ez a recept egy jolly joker a túlórás, rohangálós estékre. Emlékszem, mikor előszőr készítettem: semmi nem volt itthon, csak pár szem paradicsom, bacon (nálunk az előre felkockázott verzió mindig van otthon), és sajt. Márványsajt passzol hozzá, amit frissen, sütés után szórok rá. Aki nem kedveli ezt a változatot, mozzarellával vagy fetasajttal is kipróbálhatja. A ruccolát a langyos tésztára tépkedem,… Tovább »

Csirkés baconos pite, juhtúrós zöldfűszeres tésztában

Van az almás, a körtés, a meggyes, aztán ott van a kedvenc szilvásom. Ez egy kicsit más, de őrült finom: a tésztája roppant egyszerű, juhtúróval készül, a töltelék pedig csirkemellel, sajtkémmel, tejszínnel, egy kis zöldfűszerrel és baconnal. Ez a csirkés pite, juhtúrós tésztában, aminek receptje anyósomtól származik. Ő egyébként zseniális reformételeket készít és istenien főz…. Aki nem szeretne a tésztával bíbelődni, vehet… Tovább »

Amerikai palacsinta sűrű csokikrémmel

Először nászutamon ettem amerikai palacsintát, ami már lassan egy évtizede volt, de úgy emlékszem rá mintha most lett volna. A szálloda éttermében reggelente kígyózó sor állt az amerikai palacsintáért. A szakács mindig frissen sütötte, mindenkitől megkérdezte hogy juharsziruppal vagy csokikrémmel kéri-e, majd ő kente a palacsintára. Eszméletlen finom volt! Volt még ott mindenféle finomság: legalább 10 féle különleges lekvár és dzsem, hatalmas… Tovább »

Vörös áfonyás péksütemény

Ehhez a vörös áfonyás zsemléhez a kedvet több dolog adta. Egy ideje már kerülöm a pékségeket kicsiny körzetünkben, nem csak azért mert hiányt szenvednek bagelben, hanem mert az utóbbi időben kakaós csigából is csak akciós van, és ez egy péksüteménynél nem túl bizalomgerjesztő. Az áfonyás zsemléhez nem kell más a szokásos liszt-vaj-tej-só-tojás összetevőkön kívül csak egy kis narancshéj és vörös… Tovább »

Ezerarcú bagel

Most nyilt meg pár saroknyira a harmadik pékség a környékünkön, kiflikkel, zsömlékkel, kenyerekkel, de bagel itt sincs. Bár szomszédom, Jé nem is olyan rég talált egy bagel lelőhelyet a közelben, egy pöttömnyi sütisboltban, de ismerek valakit, aki egyenesen a város másik végébe is hajlandó elmenni egy jó bagelért. Jó volna, ha lennének már itthon is kimondottan nagy bagelárusok, mint… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!