Wannabe Chef

Zöldséges bruschetta receptek

Múlt hétre ígértem nektek a bruschettás posztot, de csak most volt időm megírni. (Ez a bejegyzés is már 3 napja készül, de cserébe most megint több receptet kaptok egyszerre.) Ősszel amikor még jó idő van, sokszor maradok tovább a kertben a gyerekekkel estig. Ilyenkor gondolom végig, mit készítsek vacsorára vagy következő napra. Este is szeretek variálni, bár mondjuk egy házi… Tovább »

Szilvás morzsa egyszerűen

A crumble-t vagy morzsapitét azért szeretem, mert szinte bármilyen gyümölccsel készíthető, és a tésztáját is nagyon könnyen ki lehet dolgozni. Hihetetlenül egyszerű és nagyon finom édesség. Az alján a gyümölcsös, a tetején pedig a ropogós, morzsás tésztából készült halmot csinosíthatjuk fagyival vagy karamellöntettel is. Egy igazi rusztikus, házi süti, amit bárki el tud készíteni.     Elkészít​​ési idő: 30 perc  … Tovább »

Inspiráló pite receptek a konyhámból

Nagyon szeretek sütni, sósat, édeset is, bármilyen süteményt…. a kedvenc nálam mégis mindig a gyümölcsös pite marad. Nálunk a családban kevesen szeretik a pitét, én viszont igen, ezért általában inkább magamnak sütöm, és ha nem bírnám mind megenni egyedül, akkor a szomszédomék is kapnak belőle. Nagyon könnyen és gyorsan elkészül, nyáron a legfinomabb gyümölcsöket össze lehet válogatni hozzá. Lehet… Tovább »

Piskótakocka csokiöntettel

Klasszikus recept ovisoknak. Amióta nyári szünet van az óvodában, sorban készíthetem az ovis kedvenceket a gyerekeknek. Betűtésztás paradicsomlevest, édes tejberizst, a palacsintákat és a piskótakockát csokiöntettel… Sokkal finomabb így minden, de mégis, ahogy B. mondja “óvodási” és anya (nyilván) még 40 fokban is megsüti a piskótát és megfőzi a meleg csokikrémet hozzá. Cserébe addig jönnek vissza üres tányérokkal a… Tovább »

Olívabogyós, rozmaringos marinád

A marinád definiálásában Csigó Zita barátnőm segített (Pasztellbarokk blog), aki ételfotós és food stylist, emellett gasztroblogger, munkáival szakácskönyvekben, gasztro- és életmód magazinokban találkozhattok. A marinád lényege két komponens, az egyik az OLAJ, a másik pedig bármi SAVAS összetevő. Ez sokszor ecet, lehet borecet, balzsamecet, keleti jellegű hozzávalók esetében például a finom de nem erős rizsecet, lehet citrom, lime, narancslé, más savasabb gyümölcslé,… Tovább »

Epres joghurtfagyi

Egy-két évvel ezelőtt nagyon sok receptet írhattam az NLCafé Gasztro rovatába, és házi fagyi és jégkrém recepteket kísérleteztem ki, amihez nincs szükség fagylaltgépre.  Ez az epres joghurtfagyi, aminek a receptjét most megosztom veletek, a banán és a mascarpone miatt nem túl diétás, de azt hiszem ezen nem fogunk összeveszni, mert még eper, joghurt és vanília ízesíti, más mesterséges adalék nincs… Tovább »

Málnás smoothie bowl kókusztejjel

Ha tudatosan megtervezem a napot, akkor a reggeli készülődésben is tudok időt szakítani egy frissítő turmix elkészítésére. Egy időben nagyon sok smoothie és juice recept került fel a blogra. Deliciously Ella, Zizi Kalandjai és Green Kitchen Stories blogján is rengeteg inspiráló receptet találni. Olvashattatok már smoothie bowlról (ehető turmix) a blogon korábban, ami kicsit sűrűbb a megszokott turmixoknál, ezért tányérban kínálható, és édesíthető banánnal, krémesítéshez pedig lehet… Tovább »

Alma körte smoothie bowl

A turmixokat mostantól tányérokban is kínálhatjuk. Az alapja kicsit sűrűbb smoothie/turmix gyümölcsökkel, joghurttal vagy tejjel keverve. Kerülhet bele alma, körte, bogyós gyümölcs, citrusfélék és édesíthetjük banánnal, krémesítéshez pedig használhatunk mandulavajat, földimogyoróvajat. Aki bátor, adhat a turmixhoz semleges ízű zöldeket, például spenótleveleket is. Díszíthetjük aszalt gyümölcsdarabokkal, olajos magvakkal, chia maggal, lenmaggal, kókuszreszelékkel, de akár friss, felaprított gyümölcsökkel is. A recept 1-2… Tovább »

Krémes földimogyoróvajas, csokoládés turmix

Ez a krémes, földimogyoróvajas csokoládés turmix olyan, mint egy desszert, a hozzávalóiból mégis tápláló és egészséges reggelit készíthetünk magunknak. A tehéntejet helyettesíthetjük mandulatejjel, használhatunk hozzá otthon is elkészíthető földimogyoróvajat vagy kesudióvajat, a turmix édesítéséhez pedig mézet.   Elkészítés ideje: 5 perc Hozzávalók (2 turmixhoz):   2 érett banán, meghámozva és felszeletelve 2 evőkanál földimogyoróvaj (vagy kesudióvaj)  2 evőkanál… Tovább »

Vasárnapi briós

Nálam mindig ez a briós készül hétvégén. Az a nagyszerű benne, hogy kalács alaptésztának is használható. Mostanában nem viszem túlzásba a főzést, mert nagyon kevés időm van, de sütni mindig szeretek – édeset, sósat, kekszet, tortát, kalácsot, bármit, akár ezt a brióst a vasárnap reggeli habos kávé mellé. Nem 20 perces recept, de elrontani sem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!