Wannabe Chef

Interjú a Vegetáriánus ételek c. könyv alkotóival + JÁTÉK!

Kisorsoltuk nyertesünket, Ördögh Zsófinak ezúton is gratulálunk! A nyertest értesítettük, köszönjük, hogy velünk játszottatok! —————————————————— Csigó Zita munkáit (magazinokat, naptárakat, könyveket) korábban bemutattam a blogon. Ha röviden kellene jellemeznem, mit szeretek a munkáiban, azt mondanám: a határozottan felismerhető, egyedi, rusztikus stílusát. Most Zitával és Kocsis Bálinttal (Csikos Lekvár) beszélgetek. Az új, Vegetáriánus ételek – magyar… Tovább »

Zabos, áfonyás, kesudiókrémes kekszek

Van úgy, hogy egy szakácskönyv annyira inspirál minket, hogy legszívesebben az összes receptet kipróbálnánk belőle. Így vagyok én a Green Kitchen Stories két szakácskönyvével (The Green Kitchen és Green Kitchen Travels), már sok finomságot készítettem belőlük – például  juice-t, vöröslencsés burgert, kesudiókrémet , chia pudingot és krékert is. A fotók, a receptek mind-mind nagyon inspirálóak. Ez a bejegyzés lesz az… Tovább »

Háztáji csemegék: házi kesudiókrém

  Régóta szerettem volna elkészíteni a kesudiókrémet, mert egyre több recepttel találkozom, amibe szükség van belőle néhány kanállal. Sütemények, kekszek hozzávalója lehet, és mivel nem szeretném helyettesíteni mással, ezért első lépésként előállítottam saját magam finom, kenhető kesudiókrémjét. Az elkészítés nagyon egyszerű, recept nem is szükséges hozzá, hiszen csak 2 összetevőből áll. Azt nem mondom, hogy olcsó mulatság, de… Tovább »

Születésnap és áfonyás, vaníliás chia puding

Valami volt a levegőben, valami történt ma, mert sok hét után először újra tele voltam energiával. A gyerekek rengeteg időmet elvették az utóbbi időben, és mindemellett a sok családi program miatt nem jutott elég időm a blogra. Hetek óta nem volt ilyen napom: 2 bejegyzést is meg tudtam írni ma előre a blogra fotóval, recepttel, most ezzel az isteni finom chia… Tovább »

Háztáji csemegék: gesztenyelisztes gnocchi gombával, tejszínnel

Folytatom a gesztenyelisztes recepteket a blogon – ez lesz az utolsó a sorban. Azért szeretnék bemutatni búzaliszt nélkül készült recepteket is, mert úgy tapasztalom, hogy egyre többen esnek áldozatául a különböző ételallergiáknak, a közvetlen környezetemben is. Mi ugyan fogyasztunk fehér lisztet itthon, de arra ügyelek, hogy amiben csak lehet lecserélem másra és legyenek alternatívák. A mandulalisztet általában süteményekben szeretem használni az… Tovább »

Vegán vöröslencse-zab burger + 4 vega fasírt recept

Az elmúlt időszak eszméletlenül sűrű volt és múlt hét óta tervezem, hogy felrakom az egyik egy kedvencem, a zöldséges burger egy újabb változatát a blogra. Azoknak, akik nem fogyasztanak húst, vagy esznek, de egyszerűen csak ki szeretnék próbálni hús helyett, és szeretik a zöldségeket, szerintem kiváló recept.  Ezekben a burgerekben az a legjobb, hogy nagyon gyorsan elkészülnek, és elég laktatóak, egy salátához… Tovább »

Csirke fűszeres-gesztenyelisztes panírban, káposztasalátával

Apróra vágott, lédús fehérkáposzta és répa egy kis lilahagymával, ízletes fűszeres joghurttal… Szeretem a házilag is elkészíthető finomságokat, ez pedig különösen jól sikerült. Erről a káposztasalátáról az egyik gyorsétterem salátája jutott az eszembe, amit egy ideje már köretként kínálnak. Nagyon laktató, és ha robotgéppel készítjük, akkor pillanatok alatt össze lehet dobni ebédre vagy vacsorára. Nagyon szeretem, volt… Tovább »

Gesztenyelisztes keksz csokoládéval

  Nektek mi a kedvenc süteményetek? Ha engem kérdeznétek, azt hiszem, egy finom csokoládétorta, egy illatos banánkenyér, és egy ropogós csokis keksz ott lenne az én TOP 5-ös listámon. Szeretem őket készíteni is, mert évek óta van mindegyikhez egy-egy bevált receptem, és a “fáradozásért” cserébe mindig dícséret jár a vendégektől vagy éppen a családomtól. Ez a csokis keksz másfél évvel ezelőtt készült először egy fotózásra, aminek… Tovább »

Zöldségpüré babáknak paradicsommal és sajttal

Második kisfiam, G. már egészen születésétől kezdve teljesen más, mint a bátyja, akár a fejlődését, akár az étvágyát tekintve. Sokkal jobban kedveli a sós ízeket (burgonyát, paradicsomot), ezért ezekkel kombinálok és kevésbé az édesekkel, mint a sütőtök vagy az édesburgonya. Később is a sósabb zöldségpürék lettek a kedvencei. Szerencsére G. szívesen fogyasztja a húst, így nem kell… Tovább »

Muci poszt: Spenótos tészta

Ági a húgom és barátnőm. Rengeteg közös élményünk van és sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Imádom vicces, határozott stílusát. Férjével nagy hobbi-gourmet-k: szabadidejükben szeretnek együtt főzni, kísérletezni az ízekkel és arra gondoltam, miért ne mutathatnám meg nektek is az ő gasztronómiai csodáikat?  Muci receptjeit, élményeit láthatjátok, olvashatjátok mostantól új sorozatban a blogon. **********     Tisztán emlékszem gyerekkoromra: tátott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!