Wannabe Chef

Diós bucik gesztenyeliszttel

Karácsony előtt két héttel, a sok ünnepi poszt, gasztroajándék és nyereményjáték közé most beszorítok egy finom gesztenyelisztes diós buci receptet. A gesztenyeliszt olyan ételek és sütemények készítéséhez ajánlott, amelyekben érvényesülhet a gesztenye jellegzetes íze. Keverhetitek más lisztekkel is, de ki is váltható vele a liszt teljes mennyisége – ezt azoknak ajánlom, akik kedvelik a gesztenyeliszt kicsit füstösebb… Tovább »

Tiroli Schlutzkrapfen zsályás vajban

  Ez a tésztás étel  egy zöldfűszeres tortellini receptemre emlékeztet, ami végül a wannabe chef blog elindítására ösztönzött. Egy zöldfűszeres tortellini fotójával pályáztam több évvel ezelőtt egy főzőversenyre, aminek egyik “kiválasztottja” lettem. Ezután rengeteget inspirálódtam, később megszületett a wannabe chef ötlete… Azóta sokszor elkészült már itthon a tortellini, néhány héttel ezelőtt pedig találtam egy hasonló receptet: Ennek neve “tiroli schlutzkrapfen”, egy igazi tiroli népi… Tovább »

Egészséges reggelik 5. rész: zabos-banános keksz

Mióta igazán hidegek a reggelek, a smoothie-kat és a juice-okat lassan felváltják nálam az egészséges, meleg gyógyteák. Sokszor úgy érzem, ilyenkor a gyümölcs már nem elegendő a reggeli órákban, szükség van valamire, ami egész délelőtt energiát ad. Néhány hete akadtam rá egy külföldi blogon erre a zabos keksz receptre, aminek zabpehely és kókusz adja az alapját és pépesített banánnal lehet édesíteni. Legutóbb adtam hozzá kevés mézet is. Nagyon gyorsan bekeverhető,… Tovább »

Sütőtökös-grízes gnocchi

Egyre többet készítek gluténmentes ételeket, egyrészt azért, mert tudom, hogy sokakat érdekel a téma, másrészt azért, mert amikor csak lehet, kerülöm a búzaliszt fogyasztását. Ennek köszönhetően ma már egyre többféle liszt sorakozik a polcon és szerencsére senki sem veszi észre, ha például nem fehér liszt van a süteményben. A másik ételtípus, amivel most sokat és… Tovább »

Datolyakrémmel töltött mandulás kosárkák

Szeptember óta a nagyobbik kisfiam, B. ovis lett, így jut kevés időm néha főzős műsorokat nézni és inspirálódni. Ez a datolyás kosárka Janella receptje (Good Chef Bad Chef), és igazán egyszerű. Egyre többen kerülik a búzaliszt fogyasztást és érdeklődnek a gluténmentes ételek iránt. Datolyakrémes kosárkát csicseriborsólisztből is lehet készíteni, fahéjjal ízesítik és hasonlít a karácsonyi gyümölcsös kosárkára, de ez fehér… Tovább »

Gyors sütőtök lepénykék

Mi ezekkel a gyors sütőtökös lepénykékkel nyitjuk az idei sütőtök szezont! Nálunk délutáni nasinak készült, kizárólag azért, mert nem volt kedvünk (és időnk) kivárni, amíg a sütőben megsül a tök, de bármilyen főétkezés kiegészítőjeként is megállja a helyét, csakúgy, mint a nyáron posztolt cukkini lepénykék. (Emellett nincs benne sem tojás sem tejtermék, szóval abszolút vegán… Tovább »

Háztáji csemegék: nyers banánfagyi kesudióval és sárgabarackkal

Az egész úgy kezdődött, hogy megismerkedtem a vietnámi masszőrünkkel. Ő egy kincs nekünk, ugyanis mióta megszületett a két kisfiam, azóta időszakonként kezelésbe vesz. Nemcsak profi masszőr, hanem isteni ételeket is készít. Mivel nyers-vegán étrenden él, találkozáskor mindig van közös témánk. Az utóbbi hetekben két fantasztikus könyvet is kaptam tőle kölcsön ebben a témában. Az egyik Victoria Boutenko: 12 lépés a nyers étrendig (nyersétkezésről,… Tovább »

Háztáji csemegék: friss, házi sajtkrém

Sajtkrémet akkor készítettem első alkalommal házilag, amikor a 3 éves B. szülinapi tortájával kísérleteztem. A piskótát kókuszcukorral, a krémet pedig bolti mascarpone helyett házi sajtkrémmel és eperrel kevertem, nagyon finom lett! Ehhez a házi sajtkrémhez semmi más nem kell, csak joghurt és nem árt, ha van nálunk otthon egy laza szövésű textília, például egy hagyományos textilpelenka, de tiszta póló… Tovább »

Egészséges reggelik 2. rész: Lenmaglisztes kenyér

Régóta kísérletezem lenmagliszttel. Legalább három receptre leltem a neten, mire megtaláltam a megfelelőt. A keverés kényelmesen, nagyjából 5 perc alatt megvan, éjszaka kelesztem, és mivel sikerült eltalálnom végre a lenmagliszt arányt, senki meg nem mondja, hogy itthon sütöm. A lenmagliszt egyébként káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, nyomelemekben, élelmi rostokban gazdag. Mindemellett értékes fehérjéket, B-, A- és E-vitaminokat valamint lenmagolajat… Tovább »

Egészséges reggelik 1. rész: Áfonyás palacsinta

  A nyarat azért is szeretem, mert a sok szezonális gyümölccsel és zöldséggel rengeteg egészséges reggelit tudunk készíteni. Arra gondoltam,  hogy miért ne mutathatnánk ezeket meg Nektek, így most a háztáji csemegék sorozathoz hasonlóan, erről is olvashattok majd sorozatban (időnként receptek, vendég bejegyzések, érdekes interjúk formájában). Reméljük szeretni fogjátok! B.-nek régóta igyekszem a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget belecsempészni az ételekbe otthon, leginkább reggel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!