Wannabe Chef

Vendég bejegyzés Ínyencháztól – Második rész

Május elején írtunk a szentendrei Ínyencház Főzőiskoláról és interjút készítettünk Kovács Krisztinával, a főzőiskola megálmodójával. Ma már számos kurzust és főzőtanfolyamot tartanak különböző témákban: a konyhai alapismeretektől, a késhasználattól, a tésztáktól kezdve egészen a desszertekig. Az alapkurzusokon kívül többek között baba-mama és gyermek kurzusokat is tartanak, ezeken kívül nemzetközi és egyéb tematikus kurzusokat is vezetnek. A vendég bejegyzés… Tovább »

Csicseriborsós-brokkolis egytál és food styling

Újra food styling, végre! Néhány napja ennek a két szónak a bűvöletében élek és egész múlt héten ezzel kapcsolatos impulzusok értek. Korábban készült már beszámoló a blogra arról az ételfotós workshopról, amin részt vehettem, több alkalommal. Zitával (Pasztellbarokk) most kitűztük a következő ételfotó és food styling workshop időpontját és már tervezzük a témát is. Ilyenkor szorgosan fotózok, majd… Tovább »

Házi fokhagymás kenyérlepény paradicsommal és tofuval

El kell ismerni, régen volt már zöldség a blogon, vagyis túl sok volt az édesség az utóbbi időben. Több zöldséges receptet kipróbáltam mostanában, olyanokat, amik számomra új ízkombinációk voltak. Szerencsére van most sok-sok új recept tartalékba a blogra, és a háztáji csemegék sorozatunkat sem hanyagolom, mert oda is készülök néhány új bejegyzéssel. A napokban készítettem ezt a kenyérlepényt, ráadásul fokhagymásat…. Tovább »

Medvehagymás quinoa fasírt

Mióta megszületett G. (ennek már 5 hete), azóta nagyon kevés időm van a főzésre. Szerencsére sok segítséget kapok a mamáktól, és dédiktől, de mivel másik fiam, B. már 3 éves lesz, foglalkozni kell vele, például gyakran szeretne a konyhapulton ücsörögni, és igényli is a közös főzést velem. Ilyenkor kitalálok valami gyorsan elkészíthető finomságot, amit együtt összegyúrunk… Tovább »

Vendég bejegyzés Zizi kalandjaitól

    Zita blogját évek óta követem. A stílusa, a nyálcsorgató képei egyediek, magával ragadóak. A tavalyi cukormentes kihívása alkalmával ismerkedtünk meg személyesen, majd később a neten keresztül leveleztünk többször. Azóta sok receptjét kipróbáltam, nagy kedvenc nálunk itthon a quinoa fasírt és a brokkoli pestos tészta. Érdemes böngészni az oldalát! Blogját főleg azoknak ajánlom, akik szeretnének megismerkedni a vegetáriánus… Tovább »

Frissítő reggeli narancsos-citromos turmix

Ez a narancs-citromos turmix még múlt hétvégén készült. Aznap reggel egy rakás gyümölcs és zöldség volt a hűtőben: répa, narancs, alma, citrom és néhány “zöld” is. A fiúknak répa-alma-narancs kombót készítettem a gyümölcscentrifugával (szerencsére már a 2 és fél éves kisfiam, B. is szereti a frissítő zöldség- és gyümölcsleveket, de ragaszkodik hozzá, hogy színes szívószállal kapja… Tovább »

Háztáji csemegék: családi gyümölcsös müzli

A háztáji csemegék sorozatban a legolvasottabb receptjeink eddig a házi sajt(krém) és a citromkrém voltak. Készült már a blogra korábban házi müzli is, de az kimondottan egy csokoládés verzió volt. Ez a recept, amit most megosztok veletek, egy családi házi gyümölcsös müzli, csokoládé és mindenféle adalékanyag nélkül. A szupermarketetkben és a reform élelmiszerboltokban sokféle müzlit árulnak, de… Tovább »

Quinoa saláta és pácolt sült tofu

  Sokáig idegenkedtem a tofutól, de az utóbbi időben több izgalmas receptet is találtam, s azóta többféleképpen is elkészítettem. Sokan nem szeretik a fűszeres ételeket, és azt hihetnénk, hogy a gyerekek sem eszik, pedig kisfiam, B. már egészen korán szívesen evett pikáns fogásokat, mint például a tofut, apró falatokban. Ez az étel a quinoa salátával nagyon laktató, finom, tápláló és egészséges.  Ha… Tovább »

Tárkonyos zeller krémleves sárgarépával és újhagymával

Ezt a mennyei tárkonyos zeller krémlevest anyósomnál kóstoltuk még év elején. A sárgarépából, a zellergumóból és az újhagymából nagyon könnyű, ízletes krémlevest főzött nekünk.  A répa gyönyörű színt kölcsönöz a levesnek és remekül illik hozzá a pirítós, vagy a kenyérkocka. A dm-ben kapható tönkölybúzalisztből és kukoricalisztből készült ropogós levesgyöny, azzal is nagyon finom. Ezt a krémlevest vega kisfiam is imádja –  azóta kétszer elkészült… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!