Nálunk már hagyomány lett, hogy hétvégente ezzel az amerikai palacsintával kezdjük a napot. Előfordult, hogy kicsi G. szombat hajnalban már félálomban a palacsintát mantrázta (nem viccelek). Én pedig ilyenkor úgy érzem magam mint egy lajhár, mert nem győzöm olyan tempósan sütni, amilyen gyorsan fogyna, viszont jó nagy adag lesz belőle a végén, így még vacsorára is marad nekik. A kisebbik fiú nálunk magában, a nagyobbik nutellával eszi,… Tovább »
Nyári gyümölcsös müzli
Nálunk már hagyomány lett, hogy hétvégente ezzel az amerikai palacsintával kezdjük a napot. Előfordult, hogy kicsi G. szombat hajnalban már félálomban a palacsintát mantrázta (nem viccelek). Én pedig ilyenkor úgy érzem magam mint egy lajhár, mert nem győzöm olyan tempósan sütni, amilyen gyorsan fogyna, viszont jó nagy adag lesz belőle a végén, így még vacsorára is marad nekik. A kisebbik fiú nálunk magában, a nagyobbik nutellával eszi,… Tovább »

Van úgy, hogy egy szakácskönyv annyira inspirál minket, hogy legszívesebben az összes receptet kipróbálnánk belőle. Így vagyok én a Green Kitchen Stories két szakácskönyvével (The Green Kitchen és Green Kitchen Travels), már sok finomságot készítettem belőlük – például juice-t, vöröslencsés burgert, kesudiókrémet , chia pudingot és krékert is. A fotók, a receptek mind-mind nagyon inspirálóak. Ez a bejegyzés lesz az…
Az elmúlt időszak eszméletlenül sűrű volt és múlt hét óta tervezem, hogy felrakom az egyik egy kedvencem, a zöldséges burger egy újabb változatát a blogra. Azoknak, akik nem fogyasztanak húst, vagy esznek, de egyszerűen csak ki szeretnék próbálni hús helyett, és szeretik a zöldségeket, szerintem kiváló recept. Ezekben a burgerekben az a legjobb, hogy nagyon gyorsan elkészülnek, és elég laktatóak, egy salátához…
Június elején senki sem akarta elhinni, hogy itt a nyár, olyan hűvös és esős volt az idő. Volt olyan reggel, amikor már-már azon gondolkodtam, hogy bekapcsolom a fűtést. A munkahelyen is mindenki vacogva (na jó, ez azért kicsit túlzás) űlt, amikor egyszercsak megszólalt az egyik munkatársam: “Mit akartok? Tipikus május végi-június eleji közép-angliai időjárás!” Ez a mondat űltette a fejembe…
Imádok palacsintát készíteni! B-vel a banános palacsinta a kedvencünk, de ezzel a zabpelyhes palacsintával is le lehet kenyerezni, ha épp nincsen étvágya. Nagyon jó választás lesz azoknak, akik szeretik a kényeztető, cukormentes, hétvégi reggeliket. A morzsásra darált zabpehelytől kicsit darabosabb palacsintára kell számítani, de én pont ezt szeretem benne. Banánpürével, mézzel, áfonyaszósszal, cukormentes gyümölcslekvárral is mennyei!...
Zabpelyhes morzsáról írtam már a blogon kétfélét is egy bejegyzésen belül: az egyik áfonyával és szilvával, a másik pedig meggyel készül. Ez a morzsa golden almából sül, és a karamellizált gyümölcsbe csokoládé is kerül. A morzsás süteményekben az a legjobb, hogy a gyümölcsöket évszakok és ízlés szerint változtathatjuk és számtalan formában a nap minden órájában fogyasztható. Én melegen…