Januárban, mikor nagy örömünkre túlléptük az 1000 fős tábort, arról írtunk, milyen újdonságokat tervezünk a blogra ebben az évben: az ötletes, könnyen elkészíthető finomságokon túl még több egészséges receptet fogunk megosztani veletek és szeretnénk még többször gondolni a vegákra és a vegánokra is. Januárban készült a blogra egy vegán málnás muffin és egy cukormentes banános palacsinta is, ezekről az elmúlt hetekben már… Tovább »
Quinoa saláta + a cukormentes kihívás első hete
Januárban, mikor nagy örömünkre túlléptük az 1000 fős tábort, arról írtunk, milyen újdonságokat tervezünk a blogra ebben az évben: az ötletes, könnyen elkészíthető finomságokon túl még több egészséges receptet fogunk megosztani veletek és szeretnénk még többször gondolni a vegákra és a vegánokra is. Januárban készült a blogra egy vegán málnás muffin és egy cukormentes banános palacsinta is, ezekről az elmúlt hetekben már… Tovább »

Szeretjük a zöldspárgát és amikor szezonja van, gyakran kerül a salátába, vagy roppanósra párolva a főétel mellé. Imádon az élénk színét és a vicces alakját és persze szeretem az ízét is, különben nem kerülne az asztalra. Összesen csak két aggályom van vele kapcsolatban; az egyik az, hogy nálunk miért nem lehet szinte egész évben kapni? Más…
ilyen levest mindig a nagymamám készített nekem tavasszal és nyáron. Tele volt finom, zsenge és illatos zöldségekkel, gondosan formázott húsgolyókkal és nem tésztát, hanem rizst főzött bele. Ezért én csak rizslevesnek hívtam (annak ellenére, hogy a rizs volt az, ami a legkevésbé dominált benne). A tetejét mindig megszórtuk friss petrezselyemmel is. Sajnos a zsenge tavaszi…
Ebben a januári szürkeségben és hidegben jól esik egy gyorsan elkészíthető, finom leves, ami nemcsak a színével gyönyörködtet, de tartalmas is. Főleg a karamellizált hagymával és a ropogósra sült bacon-nel! A levesbe egy evőkanál citromlé is került, azért, hogy ne sötétedjen be a színe. Ez a pici citromlé pedig különösen friss ízt ad a levesnek….