Wannabe Chef

Egészséges reggelik 4. rész: Tápláló reggelik + céklás juice

Az egyik kedvenc receptkönyvem egy fejezetében kicsit magamra ismertem: ahhoz, hogy jó anyák legyünk, törődnünk kell magunkkal. Sokunkat annyira lefoglalnak a gyerekekkel kapcsolatos teendők – főleg több gyerek mellett – hogy magunkra már alig jut időnk. A korai étkezést nehéz beiktatni a napirendbe, és az is igaz, hogy a gyerek korától is függ, miként kezdjük a napot. Mi is… Tovább »

Vendég bejegyzés Ínyencháztól – Második rész

Május elején írtunk a szentendrei Ínyencház Főzőiskoláról és interjút készítettünk Kovács Krisztinával, a főzőiskola megálmodójával. Ma már számos kurzust és főzőtanfolyamot tartanak különböző témákban: a konyhai alapismeretektől, a késhasználattól, a tésztáktól kezdve egészen a desszertekig. Az alapkurzusokon kívül többek között baba-mama és gyermek kurzusokat is tartanak, ezeken kívül nemzetközi és egyéb tematikus kurzusokat is vezetnek. A vendég bejegyzés… Tovább »

Háztáji csemegék: rebarbara sorbet

Ez a recept a rebarbara egyik legjobb felhasználási módja. A rebarbara íze mennyei, jól lehet variálni süteménybe, lekvárba, kompótba, de talán édesen, lehűtve a legfinomabb. Ez a sorbet nem tartalmaz tejterméket és tojást sem, mégis kiadós, lágy és krémes!  A családban nálunk mindenki szereti. Nem szükséges hozzá fagylaltgép, anélkül is el lehet készíteni: vegyük ki többször és keverjük át, hogy a jégkristályok összetörjenek…. Tovább »

Házi fokhagymás kenyérlepény paradicsommal és tofuval

El kell ismerni, régen volt már zöldség a blogon, vagyis túl sok volt az édesség az utóbbi időben. Több zöldséges receptet kipróbáltam mostanában, olyanokat, amik számomra új ízkombinációk voltak. Szerencsére van most sok-sok új recept tartalékba a blogra, és a háztáji csemegék sorozatunkat sem hanyagolom, mert oda is készülök néhány új bejegyzéssel. A napokban készítettem ezt a kenyérlepényt, ráadásul fokhagymásat…. Tovább »

Vendég bejegyzés Ínyencháztól – Első rész

Az Ínyencház megálmodójával, Krisztával még a Főzőiskola megvalósulása előtt találkoztam. Hihetetlen lelkesedéssel beszélt az elképzeléseiről. Nagyon szeret főzni, és a főzőiskolát egy remek programnak, szabadidős tevékenységnek tartja, ami nem feltétlenül főzni tanít, hanem egy pár órás, remek időtöltést biztosít a konyhaművészet iránt érdeklődő embereknek. Szentendrén nincs olyan intézmény, amely kielégítené ezt a fajta igényt, viszont rengeteg… Tovább »

Vendég bejegyzés Csigó Zitától

Nem is emlékszem pontosan, mióta ismerjük Zitát, az első közös munkánk talán a bentóinkkal volt, a 2013-as Fahéj magazin tavaszi számában. Zita legutóbb megjelent könyvéről  (Retro újratöltve) írtunk már a blogon. Készít naptárakat (Lizzy Card), és az egyik élelmiszer áruházlánc termékcsomagolásain szintén az ő fotóit láthatjátok. Gasztronómiai rovatot vezet az Elixírben, a Polgári Otthonban és a… Tovább »

A sokoldalú sült (pirított) rizs

Ez a poszt is (csakúgy, mint az előző) a rizskultúra (vagy rizskultusz?) jegyében készül Ezt Ettem Écinek köszönhetően, aki volt olyan bátor, hogy a RIZS-t adja meg a mostani VKF témájának. A rizs megosztó… Van aki szereti, és vannak, akik ki nem állhatják (bár szerintem azért, mert ők még nem kóstoltak igazán jó rizst). Ízlések és… Tovább »

Bundás zöldségek rizságyon, azaz tempura donburi

Ezt ettem Éci ránkírt, hogy most ő rendezi a VKF-et, vegyünk részt benne. A téma a rizs, “mert egész Ázsia mégsem tévedhet“! Nem bizony, csak most épp eléggé elhavazós időszakot élünk, bár figyelembe véve, hogy nálunk elég gyakran van rizs, ráadásul az ázsiai konyha a szívünk (egyik) csücske, nem tudtuk a meghívást visszautasítani… Ezért készítettünk… Tovább »

Medvehagymás quinoa fasírt

Mióta megszületett G. (ennek már 5 hete), azóta nagyon kevés időm van a főzésre. Szerencsére sok segítséget kapok a mamáktól, és dédiktől, de mivel másik fiam, B. már 3 éves lesz, foglalkozni kell vele, például gyakran szeretne a konyhapulton ücsörögni, és igényli is a közös főzést velem. Ilyenkor kitalálok valami gyorsan elkészíthető finomságot, amit együtt összegyúrunk… Tovább »

Vendég bejegyzés Rita Konyhájától

A Rita Konyhája oldal gasztrobloggerét kértük fel néhány héttel ezelőtt egy vendég bejegyzés megírására. Hadarik Rita neve ismerős lehet sokak számára. Rita receptjeivel rendszeresen találkozhattok magazinokban, néhány hónapja pedig  megnyitotta a KÖLES névre hallgató reformkonyhát és gluténmentes vendéglátóhelyet is, ami pillanatok alatt népszerű lett. Interjút olvashattok Ritával és egy kiváló receptet is megosztott velünk.   Recept: Illatos, zöld… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!