Ehhez a recepthez Nigella Lawson csinált kedvet, aki egy időben folyamatosan édesburgonyából készült ételekkel ismertette meg a publikumot. Ha ebbe a levesbe kevés édesburgonyát is főzök, ez az enyhén fűszerezett lencsekrémleves az édesburgonyától csodás intenzív színt kap. Az édesburgonya krémes íze a vörös lencsével együtt egyszerűen mennyei lesz. Rövid idő alatt készen van, és nagyon egyszerű. Imádom készíteni, mert hűvösebb estéken kiváló előétel.
Recept 2 személyre: 60 g vörös lencse ½ fej vöröshagyma kevés olaj fél gerezd fokhagyma, apróra vágva 220 g narancssárga édesburgonya meghámozva, kockákra vágva 220 g lisztes burgonya meghámozva, kockákra vágva 0,6 liter zöldségalaplé 0,7 ml natur joghurt 1. A lencsét 15 percig főzöm, közben puhára fonnyasztom a vöröshagymát az 1 löket olajon. Olívaolajat használok, de a napraforgó olaj is megfelel a célnak. 2. Belekeverem a fokhagymát és a burgonyakockákat, ezután kevergetve pirítom 5 percig. Leszűröm a lencsét, hozzáadom a burgonyakockához a zöldségalaplével együtt, és főzöm 12 percig, vagy amíg a burgonya puhává megfő. 3. Turmixolom az alaplével együtt, és visszateszem az edénybe. Sózom és borsozom amennyire kell és átmelegítem. 4. A joghurtból jobb minőségűt érdemes venni, és bátran használjuk, mert ettől lesz krémes a leves! Hozzákeverem a joghurtot a leveshez, és keveset a tetejére is csurgatok. Pirítóssal kínálom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: