Wannabe Chef

Meggyes-banános gyümölcsszelet, csokimázzal

Aki rendszeresen olvassa a blogot, az tudja, hogy itt hagyományos dobostorta vagy tradicionális krémes receptet nem fog találni soha. Az őzgerinc formában megsütött régi sütemények, vagy a másnap már rémesen száraz gyümölcskenyerek helyett most egy sokkal finomabb piskótának a receptjét mutatom be. Ez a süti a benne található meggy és banán miatt is napokig friss marad, ráadásul másnap nem kényszerül rá az ember, hogy tejbe mártogassa ahhoz, hogy ehető legyen. Önmagában is könnyű és puha. A kétféle gyümölcs és a csokimáz egy hétköznapi teasütemény izgalmas változatává teszi.

Banános-meggyes piskóta

Banános-meggyes piskóta

Recept:

A piskótához:

10 deka margarin

2 ek  nádcukor

2 tojás

2 banán pürésítve

130 g meggy, leve leöntve, lisztben megforgatva

1 deci tej

8 ek liszt

1 ek szódabikarbóna

4 ek zabkorpa

A csokimázhoz:

5 dkg étcsokoládé

2 dkg vaj

1 teáskanál rum

1. A légkeveréses sütőt 180 fokra felmelegítem, és vajjal kikenem a kb. 10×20 cm-es formámat, majd sütőpapírral is kibélelem.

2. Elektromos habverővel felverem a margarint, és a cukrot, míg könnyű habos nem lesz, majd hozzáadom a tojásokat egyenként. Addig keverem, míg teljesen össze nem simulnak a hozzávalók.

3. A banánt, és a tejet is hozzáadom.  Ezután a lisztet, a szódabikarbónát, és a zabkorpát is hozzáadom fakanállal. Végül a meggydarabok következnek, leöntöm a levüket, megforgatom őket egy tányér lisztben, hogy elvegye kicsit a levüket, majd a meggyet hozzákeverem a masszához.

4. A sütőformámba kanalazom a masszát, elsimítom a tetejét. Legalább 40 percig sütöm a sütőben, ha ezután a tű szárazon jön ki belőle, ki is veszem a sütőből.

5. Hűlni hagyom. Ezalatt elkészítem a csokimázat. Gőz felett összeolvasztom az apróra tört csokoládét a vajjal és a rummal majd langyosan rákenem a piskótára, és késsel vagy ecsettel elsimítom rajta. A piskótát 1 órára a hűtőbe rakom, hogy a máz  megdermedjen.

Szeletekre vágva kínálom.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. wannabe chef says: (előzmény @Rókus)

    Szia! Köszi, javítottuk! 🙂
    Orsi

  2. Rókus says:

    Szia! ZabkorPa, nem zabkorba 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!