Aki rendszeresen olvassa a blogot, az tudja, hogy itt hagyományos dobostorta vagy tradicionális krémes receptet nem fog találni soha. Az őzgerinc formában megsütött régi sütemények, vagy a másnap már rémesen száraz gyümölcskenyerek helyett most egy sokkal finomabb piskótának a receptjét mutatom be. Ez a süti a benne található meggy és banán miatt is napokig friss marad, ráadásul másnap nem kényszerül rá az ember, hogy tejbe mártogassa ahhoz, hogy ehető legyen. Önmagában is könnyű és puha. A kétféle gyümölcs és a csokimáz egy hétköznapi teasütemény izgalmas változatává teszi.
- Banános-meggyes piskóta
Banános-meggyes piskóta
Recept:
A piskótához:
10 deka margarin
2 ek nádcukor
2 tojás
2 banán pürésítve
130 g meggy, leve leöntve, lisztben megforgatva
1 deci tej
8 ek liszt
1 ek szódabikarbóna
4 ek zabkorpa
A csokimázhoz:
5 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
1 teáskanál rum
1. A légkeveréses sütőt 180 fokra felmelegítem, és vajjal kikenem a kb. 10×20 cm-es formámat, majd sütőpapírral is kibélelem.
2. Elektromos habverővel felverem a margarint, és a cukrot, míg könnyű habos nem lesz, majd hozzáadom a tojásokat egyenként. Addig keverem, míg teljesen össze nem simulnak a hozzávalók.
3. A banánt, és a tejet is hozzáadom. Ezután a lisztet, a szódabikarbónát, és a zabkorpát is hozzáadom fakanállal. Végül a meggydarabok következnek, leöntöm a levüket, megforgatom őket egy tányér lisztben, hogy elvegye kicsit a levüket, majd a meggyet hozzákeverem a masszához.
4. A sütőformámba kanalazom a masszát, elsimítom a tetejét. Legalább 40 percig sütöm a sütőben, ha ezután a tű szárazon jön ki belőle, ki is veszem a sütőből.
5. Hűlni hagyom. Ezalatt elkészítem a csokimázat. Gőz felett összeolvasztom az apróra tört csokoládét a vajjal és a rummal majd langyosan rákenem a piskótára, és késsel vagy ecsettel elsimítom rajta. A piskótát 1 órára a hűtőbe rakom, hogy a máz megdermedjen.
Szeletekre vágva kínálom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Szia! Köszi, javítottuk! 🙂
Orsi
Szia! ZabkorPa, nem zabkorba 🙂