Wannabe Chef

Karácsonyi sült lazac, citromos petrezselymes kapriszósszal

Ünnepi próbafőzésem egész jól debütált a családban ahhoz képest, hogy egy hétig itt vergődtem, mit főzzek majd Karácsonykor: egész pulykát, kacsát, vagy lazacot. A 4 kilós bébipulyka kicsit talán sok lett volna kettőnknek, de ez a villámgyors ünnepi lazac igazán nekünk való lesz. A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke.   Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok. Aki a Karácsony estét szeretné inkább a vendégekkel tölteni, de mégis különlegeset szeretne az asztalra tenni, mindenképpen próbálja ki.

Sült lazac pertezselymes citromos kapriszósszal

 

Recept (2 főre):

350 g lazac

2 ek olaj

bors

Mártás:

fél csokor petrezselyem

0,3 dl olivaolaj

1 kk só

2 ek apró szemű ecetes kapribogyó, leve nélkül

2 ek citromlé

fél narancs héja

1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

2. Beolajozok egy nagy darab alufóliát, megszóróm sóval és borssal. A lazacot ráfektetem bőrével lefelé, ráfektetem a fóliára a másik lazacot is, majd befedem a beolajozott fólia végével, jól összenyomkodom a széleit, hogy a halat teljesen összezárjam.

3. Kb. 20-30 percig sütöm. 

4. Sütés alatt elkészítem a mártást. A durvára vágott petrezselymet, az olivaolajat, a sót, a kapribogyót, a citromlevet, és a narancs héját összekeverem.

5. A fóliából kibontott lazacot még melegen tálalom és a mártás nagy részével meglocsolom, a megmaradt kapriszószból az asztalra is teszek.

 

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. wannabe chef says: (előzmény @Hobbychef)

    Elkészítetted? Mi is szeretjük nagyon a lazacot, minden formában!:)

  2. Hobbychef says:

    Nagyon guszta lett a lazac. Nagy kedvenc.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!