Wannabe Chef

Háztáji csemegék: citromkrém csatos üvegben

Én a jól bevált citromkrémemből minden ősszel vagy télen bekeverek néhány üveggel, ami rendszerint gyorsan el is fogy. Ennek a lemon curdnek a receptjét már egyszer megosztottam a blogon. Amikor gasztro ajándékokon ötleteltek, ezt sem hagyhatjátok ki a sorból, mert gusztusosan becsomagolva, nagyszerű ajándék lehet. Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik a dzsemtől és 3 hétig is eltartható. Készítsétek el ti is, rögtön 2 adaggal. Reggelire, kiflire, sütibe, csokis piskótára mennyei! Recept (1 kisebb befőttes üveghez):

Recept:

10 dkg vaj (margarin)

18 dkg cukor

1 dl citromlé

1 kk citromhéj

2 tojás

2 ek juharszirup

1. A vajat felkockázom, és minden hozzávalóval együtt egy akkora lábosba rakom, hogy pontosan illeszkedjen ahhoz a láboshoz amiben vizet forralok. Az összes hozzávalót lobogó víz felett addig keverem, amíg össze nem olvadnak. Akkor van kész, ha a krém már a kanálra tapad (nagyjából 20 perc).

2. Forró, tiszta, száraz edénybe vagy üvegbe elrakom és még melegen lezárom. Mikor kihűlt, berakom a hűtőbe, másnap már felnyitható. 3 hétig tárolható.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szia Zita! Helyettesítheted mézzel, de ki is hagyhatod belőle. Várjuk a visszajelzésed, hogy sikerült! 🙂

  2. Rekettye Zita says:

    Sziasztok! Ajándékba szeretnék készíteni holnap egy adag citrom krémet, de nincs itthon juhar szirupom. Mivel tudnám helyettesíteni? Nagyon köszi, Zita

  3. Szia! Margarint használtam, abból te is bármelyiket használhatod (rama, liga is megfelelő)! jó kísérletezést kívánok!

  4. Bogdányi Titanilla says:

    hello!Szeretném elkészíteni,mert nagyon tetszik,de kérdezném,h sima vajat használsz,vagy margarin(rama)?Köszi!:)

  5. wannabe chef says: (előzmény @Waczkor)

    Viki, nagyon örülök, hogy finom a krém! Igen, egy édesebb a krémre lehet számítani (olyan, mint egy pikánsabb dzsem). Az eddigi visszajelzésekből mindenki másba keverte/használta: pirítósra, kevésbé édes piskótába, joghurtba, csokis muffinra, cupcake krémbe. Ha édesnek érzed, kevesebb cukrot használj, és nem kell sokáig kevergetni a gőz felett, csak amíg a fakanálra rá nem tapad a krém.

  6. wannabe chef says: (előzmény @Waczkor)

    Szia!
    Örülök, hogy megcsináltad és ízlett. A narancshéj nagyon jól hangzik, legközelebb én is kipróbálom. A héten én is elkészítem (már legalább ötödszörre), karácsonyi ajándék lesz!
    Orsi

  7. Waczkor says:

    Narancshéjjal csináltam meg. Nagyon – nagyon finom, kicsit a narancsdzsemre hajaz, bár kicsit már túlzottan tolakodóan édes, inkább töltelék krémként használnám valami fanyarabb tésztához vagy nagyon kakaós bonbonhoz. A színe nekem viszont a képen lévőnél barnább lett, lehetséges hogy óvatlan voltam és a cukor kicsit megkaramellizálódott.

    Köszi a receptet.

  8. Waczkor says:

    Szia!

    Megcsináltam a receptet, bár citromhéj helyett narancshéj került bele és kicsit több mint 1 kk. Olyan íze lett mint a narancsdzsemnek, így első meleg kóstolásra.
    Szerintem nagyon “bejövős” recept.

    Köszi. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!