Ünnepek közeledtével mindig elgondolkodom, hogy milyen olyan sütit/édességet lehetne készíteni, ami nem túl cukros, nem tartalmaz túl sok extra kalóriát, hiszen a nagyobb ünnepek alatt mindenki hajlamos túlenni magát. Ez a desszert amellett, hogy viszonylag kevés édesítőt tartalmaz, finom is és még egy előnye, hogy sütés nélkül, akár a legkisebbek segítségével is elkészíthető. A gyerekek is garantáltan élvezni fogják a nyuszik formázását!
Törekedtem rá, hogy minél kevesebb felesleges kalóriát tartalmazzon ez a desszert, ezért cukor helyett nyírfacukrot használtam, de sima cukorral is elkészíthető. A túrót nagyon szeretjük édességekben is, ezek a nyuszik pedig egészen a vaníliás krémtúróra emlékeztetnek. (Persze, azért nem pontosan olyan az íze, de azért emlékeztet rá.) Húsvétkor újra elkészítjük!
Hozzávalók:
– 25 dkg túró szitán áttörve (v. krumplinyomóval átnyomva)
– 1 csomag vaníliás pudingpor+pár csepp vanília aroma
– 3 dl tej
– 15-17 dkg kókuszreszelék
– cukor, v. nyírfacukor (ízlés szerint)
– kevés rózsaszínű marcipán+fekete szezámmag
1. A nyírfacukorral édesített tejjel jó sűrű pudingot főzünk. Amikor kész, hozzákeverünk 12-13 dkg kókuszreszeléket, a vanília aromát, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
2. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük az áttört túrót, majd tojás alakú gombócokat formázunk és a maradék kókuszreszelékben meghempergetjük.
3. Rózsaszínű marcipánból kivágjuk a nyuszik füleit, majd a gombócokra tesszük. A szemük fekete szezámmagból van.
(TIPP: Tehetünk a gombócok belsejébe 1-1 szem kimagozott meggyszemet, v. serpenyőben pirított mandula darabokat is.)
Gyors és egyszerű édesség, amit mindenki szeret. A gyerekek pedig külön élvezik a nyuszi készítést!:)
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: